13.800 persoane au ieşit din autoizolarea la domiciliu in Suceava

0

Prefectura Suceava a informat ca un număr de 695 de persoane se mai află în autoizolare la domiciliu, iar 13.861 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent.

Iar în carantină instituţionalizată sunt plasate 522 persoane, iar alte 2.002 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri până în prezent.

Din datele Prefecturii Suceava, reiese ca au fost externate din spital 1.305 de persoane şi au fost declarate vindecate 705 persoane, iar până în prezent în judeţ au fost efectuate 12.728 de teste.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza judeţului au acţionat 316 poliţişti, 107 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 95 poliţişti locali şi 30 militari MApN.

In ultimele 24 de ore, in ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în contextul COVID 19, s-au organizat 88 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină, fiind verificate 789 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea măsurilor de izolare. S-au constatat şi aplicat 185 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 252.195 lei şi s-au constatat trei infracţiuni în context.

În perioada de referinţă au fost depistate 171 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, pentru care au fost constatate şi aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 239.000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie a constatat 16 fapte de natură contravenţională, dintre care cinci pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, fiind aplicate amenzi în valoare totală 37.600 de lei. Totodată, a fost constatată o infracţiune.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și