170.000 de măşti au fost distribuite în şcolile şi liceele din Iasi

0

Peste 170.000 de măşti au fost distribuite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi unităţilor de învăţământ preuniversitar, de stat şi particulare din judeţ.

Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, a declarat luni că măştile sunt necesare perioadei de pregătire a elevilor pentru susţinerea examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat.

„Au fost predate reprezentanţilor unităţilor şcolare 171.000 de măşti, dintre care 67.550 au ajuns în unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi, iar 103.450 au fost distribuite şcolilor din judeţ. Acest demers face parte dintr-un proces mai amplu de pregătire a unităţilor şcolare care s-a desfăşurat în ultimele săptămâni urmărind cu prioritate achiziţionarea dispozitivelor de măsurare a temperaturii, existenţa materialelor de protecţie, stabilirea unui traseu bine delimitat şi semnalizat pentru acces, afişarea mesajelor informative, amenajarea sălilor astfel încât să se asigure respectarea normelor de distanţare fizică, precum şi existenţa unor spaţii special amenajate pentru colectarea măştilor folosite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Incepând de marţi 7.743 de elevi sunt aşteptaţi să se întoarcă pe băncile şcolilor din judeţ pentru a participa la activităţi specifice de pregătire şi consiliere. Acestea se vor desfăşura conform unui grafic de pregătire, cu intervale de lucru de maxim două ore pentru clasa a VIII-a şi de maxim trei ore pentru elevii de liceu, prin asigurarea pauzelor intermediare programate decalat, astfel încât elevii din grupe diferite să nu interacţioneze fizic, conform datelor centralizate de ISJ Iaşi.

Reprezentantul ISJ a declarat că în cazul şcolarilor care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională, iar decizia va aparţine părinţilor. În această situaţie, însă, pregătirea elevilor se va realiza, în continuare, în sistem online sau de învăţare la distanţă.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și