2,6 milioane euro pentru o zona de agrement în lunca râului Suceava

0

Lucrările la amenajarea zonei de agrement din lunca râului Suceava realizate cu finanţare din fonduri europene vor demara săptămâna viitoare, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Potrivit primarului Sucevei, investiţia în valoare de aproximativ 12,94 milioane de lei va fi realizată de asocierea formată din firmele locale „General Construct” şi „Art Peisaj”, având ca termen de execuţie 22 de luni.

Zona de agrement va fi amenajată în albia minoră a râului Suceava, pe porţiunea dintre „Stimas” şi „Iulius Mall”, având o lungime totală de un kilometru, pe o suprafaţă de 15,5 hectare şi va cuprinde două terenuri de tenis, de badminton, de gimnastică aerobică, pistă de biciclete, alei tip belvedere pentru promenadă de patru metri lăţime pavate cu granit, alei secundare pavate cu piatră cubică, bănci, două locuri de joacă pentru copii şi o platformă pentru evenimente culturale.

De asemenea, proiectul pentru zonă de agrement prevede un sistem de irigaţie automat, sistem de iluminat modern şi internet gratuit.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și