3 Motive pentru care sa optezi cu incredere pentru sigurante automate

0

Siguranta este un element de baza atunci cand vorbim despre propriile locuinte, de aceea in procesul de constructie sau reamenajare al acestora, este esential sa se tina cont de o serie de aspecte importante. Printre acestea se numara desigur si intreaga instalatie electrica a locuintei. Dincolo de aspectele ce tin functionalitate, sistemul electric al casei trebuie sa fie concomitent unul de calitate si sigur. O mare parte din incendiile in care sunt implicate locuinte izbucnesc din pricina unor instalatii electrice defectuase sau a unor supratensiuni ce pot surveni dintr-o varietate de motive. Din acest motiv, siguranta instalatiei electrice a locuintei este un aspect ce nu ar trebui niciodata trecuta pe un plan secundar.

Atunci cand vorbim despre siguranta unei instalatii electrice, o cale simpla prin care putem contribui la acest lucru este prin a selecta un set de sigurante de calitate superioara. In prezent, una dintre cele mai inspirate decizii pe care le putem lua in acest sens este aceea de a investi in sigurante automate exceptionale. De ce? Iata cateva motive in acest sens!

            Nu necesita inlocuire atunci cand are loc o suprasarcina

Sigurantele clasice, fuzibile necesitau inlocuire de fiecare data cand isi atingeau scopul (acela de a proteja circuitu electric al casei de suprasarcini), proces care ii punea pe proprietari in situatia de a solicita ajutorul unui electrician pentru a putea solutiona aceasta problema in deplina siguranta. Avantajul alegerii unor sigurante automate reiese din faptul ca acestea nu necesita inlocuire avand in vedere ca ele “sar” atunci cand este detectata o suprasarcina. Pentru a repune in functiune sistemul eletric, singura actiune ce trebuie realizata este aceea de a actiona comutatorul respectivei sigurante.

Sigurantele automate sunt mai usor de identificat atunci cand „sar”

Un alt avantaj notabil in cazul sigurantelor automate se contureaza foarte bine in momentul in care trebuie identificata care dintre sigurante a sarit. In situatia celor fuzibile, lucrurile erau putin mai complicate in sensul ca trebuiau verificate fiecare in parte pentru a o identifica pe cea ce trebuia inlocuita. La celalalt capat, sigurantele automate ce sar pot fi identificate cu mare usurinta avand in vedere ca o simpla privire asupra pozitiei comutatorului este un lucru suficient pentru a identifica sursa problemei. Totodata, trebuie luat in calcul si aspectul costului, care desi este mai ridicat in cazul sigurantelor automate, cele fuzibile trebuie inlocuinte de fiecare data cand are loc o suprasarcina.

Sigurantele automate nu prezinta un pericol pentru persoanele ce lucreaza la tabloul electric

Spre deosebire de sigurantele fuzibile, care prezinta un oarecare risc pentru persoana ce lucreaza la tabloul electric, cele automate nu prezinta in fond niciun fel de risc pentru persoana ce lucreaza la tablou. Unul dintre dezavantajele acestor sigurante insa ramane faptul ca au o sensibilitate destul de mare, ceea ce poate duce uneori la situatii in care alimentarea cu energie electrica este sistata si din motive ce nu au legatura cu suprasarcinile sau scurtcircuitele. Cu toate acestea insa, expertii din domeniu sunt de parere ca sigurantele automate sunt superioare celor clasice in ciuda acestui fapt.

Citește și