3 Reguli de bază care te vor ajuta să ai mai mulți bani

0

Folosim cu toții banii în fiecare zi din viața noastră, căci fără ei nu ne putem descurca. Însă, puțini dintre noi putem înțelege care este adevărata lor menire. Discutăm despre o cale de schimb și de plată, de un echivalent general al valorii mărfurilor pe care trebuie să îl deținem pentru a putea trăi. Majoritatea oamenilor nu și-au dat seama care este secretul bazei financiare, motiv pentru care rămân adesea fără bani și nu se descurcă tocmai bine de la un salariu la altul.

Administrarea incorectă a finanțelor proprii nu poate să îți dea o imagine certă asupra costurilor și veniturilor tale, nu îți dă voie să strângi bani, să realizezi și să respecți un buget personal. Chiar și așa, nu este prea târziu pentru nimeni de a învăța, motiv pentru care, dacă ții cont de câteva reguli de bază, vei putea să îți facilitezi considerabil câștigurile.

1. Stabilește-ți obiceiuri benefice în ceea ce privește banii

De obicei, fiecare dintre noi se comportă așa cum s-a obișnuit, fără să țină cont de urmările faptelor sale. Este mai ușor să vezi că ai rămas fără bani decât să fii atent la lucrurile care te-au adus în această ipostază. Nu uita că orice obicei mai puțin benefic se poate modifica cu altul care să te împlinească.

Că să te bucuri de o situație financiară mai bună, uită de cumpărăturile spontane și nefolositoare, păstrează o listă a cheltuielilor și stabilește-ți un buget lunar în care să te încadrezi. Verifică-ți situația financiară pentru a-ți da seama unde se duc cele mai importante sume din veniturile tale și vezi la ce ai putea să renunți pentru a strânge bani. Să fii bogat înseamnă 80% psihologie și 20%, așa că ordonează-ți puțin obiceiurile financiare, ca să poți câștiga mai mult.

2. Încearcă să ai mai multe surse de venit

Este important să nu rămâi fixat doar pe o singură sursă de venit. Încearcă să ai mereu cel puțin o soluție în cazul în care apare ceva la care nu te așteptai. De exemplu, un defect al mașinii tale sau al centralei termice reprezintă situații care au nevoie de sume importante. În cazul în care deja ți-ai planificat banii de salariu și încă mai ai lucruri de plată, îți va fi dificil să poți face față noilor datorii.

3. Imaginează-ți banii ca pe un instrument care muncește pentru tine

Uită despre gândirea actuală despre bani și consideră-te un investitor, nu un consumator. Mergând pe ipoteza conform căreia tu lucrezi pentru bani și niciodată nu îți ajung, îți va fi dificil să fii disciplinat în fiecare lună, pentru a economisi un minim de procent pe care mai apoi să îl investești în ce ai tu nevoie.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și