35 de persoane, în carantină; 10.094 izolate la domiciliu in Romania

0

35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar alte 10.094 sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală la nivel naţional, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), prin intermediul unui comunicat.

În cazul celor 35 de persoane se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

DSU reaminteşte că pe teritoriul României au fost confirmate patru cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Primul pacient depistat ca fiind pozitiv este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat luni, 3 martie.

Ceilalţi trei pacienţi sunt internaţi la Cluj-Napoca şi Timişoara, toţi trei având o stare generală bună.

Luni au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

„Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia Telverde. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, se mai arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, la solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale acreditate la Bucureşti. Reprezentanţii misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acţiunile preventive derulate în ţara noastră, astfel încât să poată fi aplicate şi adaptate în statele de provenienţă ale diplomaţilor pentru controlul şi reducerea răspândirii virusului COVID – 19 (coronavirus).

Sursa: News24.ro.

Citește și