5 beneficii ale apei purificate

0

Este cunoscut faptul că apa este o forță neprețuită de susținere a vieții de care toate ființele vii au nevoie pentru a supraviețui. Pentru oameni, în special, apa este necesară, deoarece servește ca solvent fundamental care ajută celulele să transporte și să utilizeze substanțe precum oxigenul și nutrienții.

Însă nu toate tipurile de apă sunt sigure pentru consum. De aceea, este recomandată investiția într-un purificator de apă, ce oferă apă potabilă curată și sigură prin filtrarea a aproape 99,9% din impuritățile care pot conține substanțe chimice și metale periculoase. La Wellnessist găsiţi nu numai purificatoare de apă, dar şi alte informaţii şi produse care vă vor ajuta să aveţi o viaţă sănătoasă.

Iată principalele avantaje care fac din consumul de apă purificată o necesitate.

1. Apa purificată întăreşte organismul

Deoarece 75% din corpul uman este format din apă, oamenii au nevoie să bea apă în fiecare zi pentru a-și menține funcționalitatea mușchilor. Pe lângă aceasta, apa ajută și la producerea lichidului sinovial, care este necesar pentru lubrifierea articulațiilor.

Prin urmare, pentru a menține un corp puternic și în formă, oamenii trebuie să consume suficientă apă purificată curată și sigură. Alimentarea organismului cu o cantitate adecvată de apă purificată este vitală pentru menținerea sănătății optime a articulațiilor și a mușchilor.

2. Apa purificată este plină de minerale esențiale

Numeroasele beneficii pentru sănătate ale apei purificate provin în principal din mineralele esențiale pe care le conține, cum ar fi calciu, magneziu, zinc, fier, iod, fosfor, etc.

Aceste minerale sunt necesare pentru menținerea funcțiilor normale ale corpului. Din fericire, procesul de purificare a apei îndepărtează impuritățile și substanțele chimice din apă, fără a elimina mineralele care există în apă în mod natural. Acest lucru face ca apa purificată să fie cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de a avea apă sigură și sănătoasă pentru consum.

3. Apa purificata promovează sănătatea scalpului şi a părului

Cel mai adesea, problemele părului pot fi cauzate de cantitatea excesivă de clor care este prezentă în apa pe care o consumăm. Prin urmare, tipul de apă pe care oamenii o beau în mod regulat are un impact semnificativ asupra sănătății scalpului și părului lor.

Pentru a menține un scalp și un păr sănătos, trebuie să consumaţi apă purificată curată și fără substanțe chimice. Consumând suficientă apă purificată în mod regulat, oamenii își pot păstra cu ușurință sănătatea părului.

4. Apa purificată îmbunătățește sănătatea pielii

Când pielea este deshidratată, glandele sebacee sunt forțate să producă mai mult sebum sau ulei. Prea multă substanță uleioasă poate avea ca rezultat pielea grasă, care provoacă înfundarea porilor și apariția acneei.

Cel mai bun mod de a evita pielea uscată și deshidratată este să beţi multă apă curată în fiecare zi. Creșterea conținutului de apă din stratul epidermic este cheia pentru menținerea aspectului său ferm și proaspăt.

5. Apa purificată ajută la accelerarea pierderii în greutate

Pe lângă îmbunătățirea metabolismului oamenilor, consumul de apă purificată poate ajuta și la suprimarea poftei de mâncare la un nivel sănătos. În general, apa purificată este absolut lipsită de calorii. Prin urmare, nu există nicio limitare cu privire la cât de mult se poate bea în fiecare zi, ceea ce poate fi de mare ajutor pentru cei care încearcă să-și restricționeze dieta.

Citește și