5 sfaturi pentru a învăța engleza ușor și rapid

0

Din miile de limbi vorbite în lume astăzi, de ce să alegi să înveți engleza? Ca a treia limbă cea mai vorbită din lume, engleza este vorbită și predată pe scară largă în peste 118 de țări și este folosită în mod obișnuit în întreaga lume ca limbă comercială sau limbă diplomatică.

Vrei să faci parte din grupul vorbitorilor de engleză? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în procesul de învățare a limba engleză.

 

  1. Setează-ți un scop

Oferă-ți un motiv pentru a studia: vrei să obții o promovare, să poți vorbi cu colegii tăi străini, să studiezi în străinătate sau să-ți petreci următoarea vacanță într-o țară vorbitoare de limbă engleză? Stabiliți obiective pe termen scurt și pe termen lung și urmăriți progresul dvs.

 

  1. Îmbogățește-ți vocabularul

Lucrează la construirea vocabularului tău în fiecare zi, alegând cuvinte noi de învățat și repetând fiecare cuvânt din nou și din nou. Subliniază cuvintele pe care nu le cunoști atunci când citești un text. Caută cuvântul într-un dicționar englez, cum ar fi Merriam-Webster, pe lângă traducere, este recomandat să înveți sensul cuvântul în limba engleză și să vezi alte exemple de propoziții și contexte în care se folosește cuvântul nou.

 

  1. Învață engleza online

Sunt câteva metode de a studia engleza online.
Poți să te înscrii la un curs de engleză online, cu profesor calificat în grupuri mici de cursanți cu același nivel.

Îți recomandăm să-ți descarci aplicații mobile pentru învățarea limbii engleze: există numeroase opțiuni, atât cu plată, cât și gratuite.

Și nu în ultimul rând, intră în contact cu oameni din toată lumea pe rețelele de socializare sau pe platforme specializate în antrenarea abilităților lingvistice.

 

  1. Folosește materiale autentice

Încearcă să citești texte în limba engleză scrise pentru și de către vorbitori nativi. Va fi o provocare la început, dar este mult mai interesant decât studierea englezei din manualele tipice. Dacă nu găsești cărți sau reviste în limba engleză pe placul tău, folosește internetul pentru a citi știrile în limba engleză în fiecare zi.

 

  1. Planifică-ți o călătorie într-o țară vorbitoare de engleză

Fă o excursie într-un loc în care engleza este limba principală. Nu-ți fie teamă să începi conversații în locuri publice cu nativii sau cu alți turițti. Aceasta este o modalitate excelentă de a câștiga experiență reală și de a începe să îți pui cunoștințele la încercare. Nu-ți face griji că faci o greșeală, cel mai important lucru este să câștigi experiență și să vorbești engleza cu încredere.

Citește și