5 uleiuri esențiale pentru cabinetul medical de acasă

0

Uleiurile esențiale pot fi la fel de vitale pentru dulapul cu medicamente de acasă precum plasturii, paracetamolul și dezinfectantul. Uleiurile esențiale autentice pot calma afecțiunile minore ale copilăriei, dar nu trebuie ingerate niciodată pe cale orală. Iată uleiurile noastre esențiale preferate pe care e bine să le aveți acasă, în dulapul cu medicamente:

Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai provine dintr-o plantă nativă australiană numită Melaleuca alternifolia și este cunoscut ca un remediu cu proprietăți antiseptice, antibacteriene, antifungice și chiar antivirale, atunci când este aplicat pe piele. Din păcate, nu avem încă destule informații despre siguranța și eficacitatea uleiului de arbore de ceai pentru femeile însărcinate sau care alăptează, așa că majoritatea medicilor naturiști calificați recomandă evitarea folosirii uleiului de arbore de ceai în timpul sarcinii și alăptării. Ah, și cu siguranță nu este un ulei pe care să-l înghițiți vreodată!

Ulei esențial de eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și de calmare a durerii și stimulează sistemul imunitar. Deosebit de eficient în afecțiunile sistemului respirator, cum ar fi bronșita, gripa, tusea și răceala, uleiul de eucalipt este folosit în multe medicamente, inhalante și unguente cu care vă aprovizionați la farmacie atunci când nu vă simțiți bine.

Ulei esențial de lavandă

Uleiul de lavandă a fost folosit de mult timp în fabricarea parfumurilor, dar folosirea sa medicinală este mai puțin cunoscută. Lavanda este un analgezic și antiseptic, deosebit de bun pentru arsuri minore, înțepături și mușături de insecte. Uleiul de lavandă este, de asemenea, cunoscut ca fiind eficient în combaterea afecțiunilor legate de piele, cum ar fi arsurile solare, vergeturile, psoriazisul și rănile.

Ulei esențial de mentă

Pe lângă aromatizarea multor produse, de la înghețată la dulciuri și pastă de dinți, uleiul de mentă a fost folosit de mult timp în scopuri medicinale, în special pentru afecțiunile sistemului digestiv. Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de mentă includ capacitatea sa de a trata indigestia, problemele respiratorii, durerile de cap, greața, febra, spasmele stomacale și intestinale și durerile. Uleiul de mentă conține mentol, mentonă și esteri mentilici și se găsește adesea în săpun, șampon, țigări, pastă de dinți și gumă de mestecat.

Ulei esențial de salvie

Uleiul de salvie este cunoscut pentru influența sa calmantă asupra sistemului nervos, ginecologic și digestiv. De asemenea, este eficient împotriva afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, furunculele și ulcerele. Salvia are un miros foarte înțepător, așa că asigurați-vă că puteți tolera mirosul înainte de a o folosi. La fel ca multe alte uleiuri esențiale, este contraindicat și nu este recomandat pentru sarcină.

Uleiul de salvie este, de asemenea, extrem de puternic și nu trebuie aplicat niciodată local fără utilizarea unui ulei purtător. Proprietățile terapeutice ale uleiului de salvie sunt antidepresive, anticonvulsive, antispastice, antiseptice, afrodisiace, astringente, bactericide, carminative, deodorante, digestive, emenagoge, euforice, hipotensive, nervine, sedative, stomachice, uterine și tonice nervoase.

Pachetul pentru o familie sănătoasă de la doTERRA – family essentials kit – conține 10 uleiuri esențiale cele mai frecvent utilizate într-o familie. Acest kit conține tot ceea ce are nevoie o familie pentru a menține sau reface starea de sănătate.

Citește și