500.000 de lei la Buzău pentru organizarea Zilei Naţionale

0

 Consiliul Județean Buzău va cheltui, anul acesta, 500.000 de lei din bugetul județului pentru organizarea Zilei Naționale și a sărbătorilor de iarnă. Banii sunt pentru iluminatul festiv, cadouri pentru 12.000 de copii, tradiționalele porții de fasole cu ciolan sau spectacole.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este al patrulea an consecutiv când CJ Buzău organizează mai multe manifestări în luna decembrie. Iar suma alocată, anul acesta, este de 500.000 de lei.

„Suma nu este mare absolut deloc. Cuprinde toate manifestările din perioada 1 decembrie – 1 ianuarie. Avem de 1 Decembrie peste 3000 de porți de fasole, o piesă de teatru cu actorii care s-au născut în Buzău și revin acasă, concerte, Mic dejun cu Moș Crăciun, cadouri pentru 12.000 de copii din tot județul. Sunt bani pentru toate aceste activități”, a declarat Neagu.

Banii vor fi cheltuiți, printre altele pe mii de steguleţe şi cocarde tricolore, cadouri pentru copii, spectacole sau iluminatul festiv.

Pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, CJ Buzău va oferi buzoienilor o masă tradițională. Sunt pregătite 3.800 de porții, dintre care 800 sunt de post. Meniul este format din iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă.

Va fi și spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, tot pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, lângă Obelisc, începând cu ora 11.00. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe.

„Tunelurile de lumini din fața Consiliului Județean Buzău și de la Muzeul Județean Buzău vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00. La ora 17.30, la Muzeul Județean Buzău, va fi prezentat buzoienilor un proiect cultural inedit – Muzeul Mobil, care va ajunge, începând cu 3 decembrie, în toate localitățile județului nostru. Pe 5 decembrie, ora 18.00 vom aprinde iluminatul festiv în stațiunea Sărata-Monteoru, unde vom asculta un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu magia unui foc de artificii”, arată CJ Buzău.

Pe 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde va fi și un pectacolul de teatru pentru copii, iar pe 11 decembrie vor fi premiați olimpicii. Pe 12 decembrie, ora 19.00, actorii buzoieni, care sunt angajați la alte teatre din țară, revin acasă în piesa „O noapte furtunoasă”. Intrarea este gratuită.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și