5,5 milioane de lei, alocaţi spitalelor din judeţul Maramures

0

In primele patru luni ale acestui an, consiliul Judeţean Maramureş, a facut investiţii majore în sistemul de sănătate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, cele mai mari sume fiind alocate celor două spitale aflate în subordine, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

La stabilirea bugetului pentru anul 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit o alocare de 4 milioane de lei, sumă care a fost suplimentată în luna martie cu 500.000 de lei.

În şedinţa plenului de la începutul lunii aprilie, aleşii judeţeni au aprobat o nouă finanţare de un milion de lei pentru cel mai mare spital din judeţ, banii fiind necesari pentru achiziţia de materiale de protecţie şi materiale sanitare necesare în desfăşurarea activităţii personalului.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a declarat că, săptămânal, cele două spitale aflate în subordinea administraţiei raportează numărul de materiale folosite în tratarea bolnavilor şi stocul de materiale de protecţie existente.

„Suntem în permanent contact cu managementul celor două spitale din Baia Mare şi facem toate eforturile pentru ca actul medical să nu aibă de suferit în plină pandemie de COVID-19. În fiecare săptămână ni se transmite numărul materialelor de protecţie folosite, precum şi stocul existent. Felicit medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare pentru modul profesionist în care au înţeles să respecte procedurile medicale atât pentru propria protecţie, cât şi pentru protejarea pacienţilor internaţi în unitatea sanitară”, a spus Gabriel Zetea.

Acesta a mai menţionat că toate cazurile pacienţilor internaţi au fost tratate cu profesionalism de angajaţii SJU Baia Mare

„Mă bucură faptul că toate cazurile de COVID-19 indentificate la pacienţi internaţi în cadrul Spitalului Judeţean din Baia Mare au fost gestionate cu maxim profesionalism şi niciun cadru medical, sanitar sau auxiliar nu a avut de suferit, în acest spital existând un număr de aproximativ 2.000 de salariaţi. Consiliul Judeţean Maramureş va rămâne, în continuare, un partener corect al tuturor instituţiilor aflate în subordine şi va asigura cu prioritate, în această perioadă, finanţările necesare pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de coronavirus în Maramureş”, a declarat Gabriel Zetea.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și