6 Fructe pe care ar trebui să le eviți, din cauza conținutului mare de zahăr

0

Atunci când ne gândim la o alimentație sănătoasă, aceasta în mod clar ar trebui să conțină atât legume cât și fructe, grație vitaminelor, mineralelor și antioxidanților. Cu toate acestea, ar trebui să știi care sunt acelea sănătoase, care conțin cât mai puțin zahăr.

1. Lychee

Lychee este un fruct exotic, ce are un gust asemănător cu cel al strugurilor. Oricât ar fi acest fruct de gustos, o cană de lychee are 29 grame de zahăr, cantitate destul de ridicată pentru organism.

2. Mango

Mango este un fruct foarte delicios și poate fi una dintre cele mai bune opțiuni atunci când ne referim la o gustare între mese. Cu toate acestea, o cană de mango conține circa 23 grame de zahăr, de aceea ar trebui să îl consumi mai rar.

3. Banane

Bananele sunt foarte gustoase, iar în afară de asta, ele reprezintă o sursă minunată de vitamina B6, foarte necesară sănătății noastre. Cu toate acestea, bananele au 25% zahăr în compoziția lor.

4. Smochine

Cu toate că aceste fructe conțin calciu, magneziu și fier și reprezintă o gustare rapidă și sănătoasă, mai bine ai încerca să le eviți. O singură smochină conține opt grame de zahăr și un gram de fibre, iar din această cauză trebuie consumate cu moderație.

5. Cireșe

Cireșele sunt delicioase, conțin vitamina C, potasiu, magneziu, antioxidanți dar și melatonină, esențială dacă te confrunți cu insomnii. Chiar și așa, ar trebui să iei aminte faptul că o cană de cireșe conține 18 grame de zahăr.

6. Struguri

Strugurii conțin minerale, antioxidanți și reprezintă una dintre cele mai benefice surse de vitamina C, ajutându-ne în întârirea sistemului imunitar. Chiar dacă au nenumărate beneficii, o cană de struguri conține destul de mult zahăr și mai exact, 15 grame.

 

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și