6 Fructe pe care cățelul tău le poate mânca liniștit, alături de tine

0

Câinele tău ar trebui să înceapă ușor ușor să mănânce porții mici de legume și fructe. Hrana uscată este benefică, însă aceasta poate fi îmbunătățită cu ajutorul unor alimente din care micul tău companion poate să beneficieze în mod direct de vitamine, fibre și antioxidanți. Uite 6 fructe care pot fi introduse în meniul cățelului tău:

1. Merele, o sursă nemaipomenită de vitamina C

Deja știm faptul că vitamina C sintetică, inclusă în suplimentele alimentare pentru câini, nu este la fel de benefică pentru organism la fel ca acele vitamina care provin din surse naturale. Merele se numără în mod clar printre cele mai potrivite surse de vitamina C și de asemenea, unul dintre cele mai bune fructe pe care le poate mânca și cățelul tău. De asemenea, merele au și vitamina A, vitamina E, fibre din plin și un suc foarte bun, care este adorat de câini. Ai grijă să le scoți sâmburii, deoarece pot fi toxici pentru căței.

2. Bananele, dar cu mare moderație

Bananele pot fi consumate de către oricine, chiar și de către câinele tău, însă în cantități mici, deoarece conțin zahăr din plin. De altfel, au mult potasiu, vitamine și fibre, au o pulpă dulce foarte bună și calmează afecțiunile digestive.

3. Afinele, o gustare uimitoare

Zdrobește afinele cu ajutorul unei furculițe, ca să nu se înece cu ele, și amestecă-le cu biscuiții lui favoriți. Afinele sunt o gustare uimitoare pentru căței. Se știe deja faptul că sunt printre cele mai benefice și sănătoase fructe, cu un conținut foarte mare de vitamine, antioxidanți, acizi benefici și minerale importante. Afinele încetinesc de asemenea și procesul de îmbătrânire a celulelor.

4. Pepenele roșu, perfect pe perioada verii

Când tai un pepene roșu pentru tine și familia ta, îi poți da și câinelui tău o porție mică. Dacă îi place, atunci este perfect, pentru că este sănătos, conține apă din plin, zaharuri benefice și vitamine. În zilele toride de vară, o porție de pepene este nemaipomenită. Nu trebuie să îi dai totuși prea des, deoarece conține destul de mult zahăr.

5. Merișoarele, ideale în cantități mici

Asemeni afinelor, merișoarele roșii pot fi consumate de către câinele tău, atât proaspete, cât și uscate ori deshidratate. Însă se oferă doar în cantități mici, amestecate bineînțeles cu alte gustări pe care câinele le adoră.

6. Piersici

Piersicile sunt niște fructe sigure pentru câini, însă fără sâmburii care conțin cianidă. Poți să tai bucățele mici de pulpă și să îi dai micuțului tău prieten vara, pentru că sunt foarte bune, îl vor hidrata, conțin vitamine și săruri care înlătură infecțiile și sporesc imunitatea.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și