Cetateanul Lugoj

Sport

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

Cetateanul Lugoj

O cursă aproape perfecta pentru piloţii de la Moto Extrem Lugoj, aşa poate fi caracterizată etapa a treia a Campionatului Naţional de Motocros, desfăşurată sâmbătă, 14 mai la Valea lui Mihai. Din cei şapte piloţi, câţi a deplasat Liviu Jigmond la cursă, şase au urcat pe podium, lucru care, după spusele antrenorului, nu s-a mai întâmplat până acum.

“E prima performanţă de o asemenea anvergură, ca aproape toţi sportivii de la Moto Extrem Lugoj să fie pe podium”, a afirmat Liviu Jigmond, antrenorul sportivilor de la Moto Extrem Lugoj.

Performanţa este cu atât mai mare cu cât cursa a fost una solicitantă, cu adversari de calibru, şi un traseu cu foarte mult nisip. Cu toate acestea, Mihai Stoichescu a spart gheaţa în acest sezon şi s-a clasat pe primul loc la clasa MX1. La aceeaşi categorie pe podium a mai urcat Vlad Roşu de la Lugoj, care a ocupat poziţia a treia. La veterani până în 48 de ani Giampiero Borghetti de la Moto Extrem a urcat pe locul doi, iar podiumul a fost completat de Marţian Ioviţă,  un sportiv tot de la Lugoj, pe locul trei. La amatori MX2, Alexandru Boran a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar la clasa 50 cmc, Mark Luca Ioviţă a ocupat locul doi, iar David Chivu – locul trei. Singurul sportiv de la Moto Extrem Lugoj care nu s-a clasat pe podium a fost Darius Miculescu, la 50 cmc, acesta din urmă clasându-se pe poziţia a cincea.

Mihai Stoichescu, pilotul cel mai reprezentativ al Lugojului, multiplu campion national, a reuşit în etapa de la Valea lui Mihai să urce pentru prima dată pe primul loc în această ediţie de campionat. Performanţa s-a datorat faptului că a trecut de la MX2, clasă în care a încercat fără succes să concureze în primele două etape, la MX1, cea care l-a consacrat şi unde este obişnuit să evolueze. Însă nu mai poate recupera punctele pierdute în primele etape, iar titlul naţional este compromis în acest an.

“Mă bucur că am revenit pe motorul cel mare de 450 de cmc, care mă caracterizează mai mult. Îmi pare rău în schimb că nu mai pot să ies campion pentru că am pierdut puncte. Sper să îmi revin şi să merg cât mai bine, aşa cum mergeam înainte”, a declarat Mihai Stoichescu.

“Ca să-şi schimbe stilul de pilotaj i-ar fi trebuit cel puţin un sezon în care să nu câştige locul întâi şi să se adapteze la motor mic, iar asta nu m-ar fi mulţumit.  Aşă că l-am adus din nou la categoria care l-a consacrat, adică MX1, motor de 450 cmc şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne-am luminat şi eu şi el şi am decis să se întoarcă acolo unde îi este locul. La MX2, chiar dacă sunt motociclete mai micuţe şi mai uşoare, acestea nu îl avantajează, pentru că cel puţin 10 ani a mers pe motor mare şi nu poate să meargă dintr-o dată la o categorie mai mică şi să câştige”, a completat Liviu Jigmond, antrenorul pilotului.

În Campionatul Naţional de Motocros va urma o pauză competiţională de cel puţin două luni, în care Mihai Stoichescu se va deplasa la Bucureşti şi în Ungaria pentru curse de antrenament, unde va avea concurenţă puternică, pentru a nu ieşi din ritmul competiţiei. Următoarea cursă oficială din Campionatul Naţional va avea loc la Odorheiul Secuiesc.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

bologa

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Alina Damian20 octombrie 2016
fotbal 13

Fotbaliştii de la CSM Lugoj vor întâlni Unirea Alba Iulia pe teren propriu

Alina Damian20 octombrie 2016
catalin-mintioan-2

După ce a luptat în Germania, boxerul Cătălin Mintioan dezvăluie lipsurile de la CSM Lugoj

Alina Damian18 octombrie 2016
fotbal 8

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Alina Damian17 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

A treia victorie consecutivă pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II

Alina Damian17 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj, pregătiţi pentru începerea campionatului

Daniel Dancea11 octombrie 2016
volei-6

Ultimele meciuri amicale ale echipei de volei CSM Lugoj înainte de începerea campionatului

Alina Damian11 octombrie 2016
automobilism-poza

Cincizeci și cinci de piloţi se întrec la Nădrag în Cupa României la Automobilism

Alina Damian10 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

CSM Lugoj II a învins Flacăra Făget la scor de neprezentare, în duelul orgoliilor

Alina Damian10 octombrie 2016
raul-catinas

Raul Cătinaş s-a întâlnit cu Mike Tyson. “ M-a sărutat pe tatuaj”

Alina Damian10 octombrie 2016
fotbal 6

Echipa de fotbal CSM Lugoj a urcat pe locul al treilea în clasament, după o victorie pe teren propriu

Alina Damian7 octombrie 2016
denis-berciu

Boxerul Denis Berciu de la CSM Lugoj riscă să piardă o gală în Germania din cauza unei răceli

Alina Damian6 octombrie 2016