Sport

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

Autoliv

O cursă aproape perfecta pentru piloţii de la Moto Extrem Lugoj, aşa poate fi caracterizată etapa a treia a Campionatului Naţional de Motocros, desfăşurată sâmbătă, 14 mai la Valea lui Mihai. Din cei şapte piloţi, câţi a deplasat Liviu Jigmond la cursă, şase au urcat pe podium, lucru care, după spusele antrenorului, nu s-a mai întâmplat până acum.

“E prima performanţă de o asemenea anvergură, ca aproape toţi sportivii de la Moto Extrem Lugoj să fie pe podium”, a afirmat Liviu Jigmond, antrenorul sportivilor de la Moto Extrem Lugoj.

Performanţa este cu atât mai mare cu cât cursa a fost una solicitantă, cu adversari de calibru, şi un traseu cu foarte mult nisip. Cu toate acestea, Mihai Stoichescu a spart gheaţa în acest sezon şi s-a clasat pe primul loc la clasa MX1. La aceeaşi categorie pe podium a mai urcat Vlad Roşu de la Lugoj, care a ocupat poziţia a treia. La veterani până în 48 de ani Giampiero Borghetti de la Moto Extrem a urcat pe locul doi, iar podiumul a fost completat de Marţian Ioviţă,  un sportiv tot de la Lugoj, pe locul trei. La amatori MX2, Alexandru Boran a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar la clasa 50 cmc, Mark Luca Ioviţă a ocupat locul doi, iar David Chivu – locul trei. Singurul sportiv de la Moto Extrem Lugoj care nu s-a clasat pe podium a fost Darius Miculescu, la 50 cmc, acesta din urmă clasându-se pe poziţia a cincea.

Mihai Stoichescu, pilotul cel mai reprezentativ al Lugojului, multiplu campion national, a reuşit în etapa de la Valea lui Mihai să urce pentru prima dată pe primul loc în această ediţie de campionat. Performanţa s-a datorat faptului că a trecut de la MX2, clasă în care a încercat fără succes să concureze în primele două etape, la MX1, cea care l-a consacrat şi unde este obişnuit să evolueze. Însă nu mai poate recupera punctele pierdute în primele etape, iar titlul naţional este compromis în acest an.

“Mă bucur că am revenit pe motorul cel mare de 450 de cmc, care mă caracterizează mai mult. Îmi pare rău în schimb că nu mai pot să ies campion pentru că am pierdut puncte. Sper să îmi revin şi să merg cât mai bine, aşa cum mergeam înainte”, a declarat Mihai Stoichescu.

“Ca să-şi schimbe stilul de pilotaj i-ar fi trebuit cel puţin un sezon în care să nu câştige locul întâi şi să se adapteze la motor mic, iar asta nu m-ar fi mulţumit.  Aşă că l-am adus din nou la categoria care l-a consacrat, adică MX1, motor de 450 cmc şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne-am luminat şi eu şi el şi am decis să se întoarcă acolo unde îi este locul. La MX2, chiar dacă sunt motociclete mai micuţe şi mai uşoare, acestea nu îl avantajează, pentru că cel puţin 10 ani a mers pe motor mare şi nu poate să meargă dintr-o dată la o categorie mai mică şi să câştige”, a completat Liviu Jigmond, antrenorul pilotului.

În Campionatul Naţional de Motocros va urma o pauză competiţională de cel puţin două luni, în care Mihai Stoichescu se va deplasa la Bucureşti şi în Ungaria pentru curse de antrenament, unde va avea concurenţă puternică, pentru a nu ieşi din ritmul competiţiei. Următoarea cursă oficială din Campionatul Naţional va avea loc la Odorheiul Secuiesc.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: