Sport

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

Cetateanul Lugoj

O cursă aproape perfecta pentru piloţii de la Moto Extrem Lugoj, aşa poate fi caracterizată etapa a treia a Campionatului Naţional de Motocros, desfăşurată sâmbătă, 14 mai la Valea lui Mihai. Din cei şapte piloţi, câţi a deplasat Liviu Jigmond la cursă, şase au urcat pe podium, lucru care, după spusele antrenorului, nu s-a mai întâmplat până acum.

“E prima performanţă de o asemenea anvergură, ca aproape toţi sportivii de la Moto Extrem Lugoj să fie pe podium”, a afirmat Liviu Jigmond, antrenorul sportivilor de la Moto Extrem Lugoj.

Performanţa este cu atât mai mare cu cât cursa a fost una solicitantă, cu adversari de calibru, şi un traseu cu foarte mult nisip. Cu toate acestea, Mihai Stoichescu a spart gheaţa în acest sezon şi s-a clasat pe primul loc la clasa MX1. La aceeaşi categorie pe podium a mai urcat Vlad Roşu de la Lugoj, care a ocupat poziţia a treia. La veterani până în 48 de ani Giampiero Borghetti de la Moto Extrem a urcat pe locul doi, iar podiumul a fost completat de Marţian Ioviţă,  un sportiv tot de la Lugoj, pe locul trei. La amatori MX2, Alexandru Boran a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar la clasa 50 cmc, Mark Luca Ioviţă a ocupat locul doi, iar David Chivu – locul trei. Singurul sportiv de la Moto Extrem Lugoj care nu s-a clasat pe podium a fost Darius Miculescu, la 50 cmc, acesta din urmă clasându-se pe poziţia a cincea.

Mihai Stoichescu, pilotul cel mai reprezentativ al Lugojului, multiplu campion national, a reuşit în etapa de la Valea lui Mihai să urce pentru prima dată pe primul loc în această ediţie de campionat. Performanţa s-a datorat faptului că a trecut de la MX2, clasă în care a încercat fără succes să concureze în primele două etape, la MX1, cea care l-a consacrat şi unde este obişnuit să evolueze. Însă nu mai poate recupera punctele pierdute în primele etape, iar titlul naţional este compromis în acest an.

“Mă bucur că am revenit pe motorul cel mare de 450 de cmc, care mă caracterizează mai mult. Îmi pare rău în schimb că nu mai pot să ies campion pentru că am pierdut puncte. Sper să îmi revin şi să merg cât mai bine, aşa cum mergeam înainte”, a declarat Mihai Stoichescu.

“Ca să-şi schimbe stilul de pilotaj i-ar fi trebuit cel puţin un sezon în care să nu câştige locul întâi şi să se adapteze la motor mic, iar asta nu m-ar fi mulţumit.  Aşă că l-am adus din nou la categoria care l-a consacrat, adică MX1, motor de 450 cmc şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne-am luminat şi eu şi el şi am decis să se întoarcă acolo unde îi este locul. La MX2, chiar dacă sunt motociclete mai micuţe şi mai uşoare, acestea nu îl avantajează, pentru că cel puţin 10 ani a mers pe motor mare şi nu poate să meargă dintr-o dată la o categorie mai mică şi să câştige”, a completat Liviu Jigmond, antrenorul pilotului.

În Campionatul Naţional de Motocros va urma o pauză competiţională de cel puţin două luni, în care Mihai Stoichescu se va deplasa la Bucureşti şi în Ungaria pentru curse de antrenament, unde va avea concurenţă puternică, pentru a nu ieşi din ritmul competiţiei. Următoarea cursă oficială din Campionatul Naţional va avea loc la Odorheiul Secuiesc.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Handbaliştii s-au reunit pentru a pregăti Cupa de Iarnă

Alina Damian20 ianuarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017

Alina Damian20 ianuarie 2017

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: