Autoliv Lugoj

Sport

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

Business Strategist

O cursă aproape perfecta pentru piloţii de la Moto Extrem Lugoj, aşa poate fi caracterizată etapa a treia a Campionatului Naţional de Motocros, desfăşurată sâmbătă, 14 mai la Valea lui Mihai. Din cei şapte piloţi, câţi a deplasat Liviu Jigmond la cursă, şase au urcat pe podium, lucru care, după spusele antrenorului, nu s-a mai întâmplat până acum.

“E prima performanţă de o asemenea anvergură, ca aproape toţi sportivii de la Moto Extrem Lugoj să fie pe podium”, a afirmat Liviu Jigmond, antrenorul sportivilor de la Moto Extrem Lugoj.

Performanţa este cu atât mai mare cu cât cursa a fost una solicitantă, cu adversari de calibru, şi un traseu cu foarte mult nisip. Cu toate acestea, Mihai Stoichescu a spart gheaţa în acest sezon şi s-a clasat pe primul loc la clasa MX1. La aceeaşi categorie pe podium a mai urcat Vlad Roşu de la Lugoj, care a ocupat poziţia a treia. La veterani până în 48 de ani Giampiero Borghetti de la Moto Extrem a urcat pe locul doi, iar podiumul a fost completat de Marţian Ioviţă,  un sportiv tot de la Lugoj, pe locul trei. La amatori MX2, Alexandru Boran a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar la clasa 50 cmc, Mark Luca Ioviţă a ocupat locul doi, iar David Chivu – locul trei. Singurul sportiv de la Moto Extrem Lugoj care nu s-a clasat pe podium a fost Darius Miculescu, la 50 cmc, acesta din urmă clasându-se pe poziţia a cincea.

Mihai Stoichescu, pilotul cel mai reprezentativ al Lugojului, multiplu campion national, a reuşit în etapa de la Valea lui Mihai să urce pentru prima dată pe primul loc în această ediţie de campionat. Performanţa s-a datorat faptului că a trecut de la MX2, clasă în care a încercat fără succes să concureze în primele două etape, la MX1, cea care l-a consacrat şi unde este obişnuit să evolueze. Însă nu mai poate recupera punctele pierdute în primele etape, iar titlul naţional este compromis în acest an.

“Mă bucur că am revenit pe motorul cel mare de 450 de cmc, care mă caracterizează mai mult. Îmi pare rău în schimb că nu mai pot să ies campion pentru că am pierdut puncte. Sper să îmi revin şi să merg cât mai bine, aşa cum mergeam înainte”, a declarat Mihai Stoichescu.

“Ca să-şi schimbe stilul de pilotaj i-ar fi trebuit cel puţin un sezon în care să nu câştige locul întâi şi să se adapteze la motor mic, iar asta nu m-ar fi mulţumit.  Aşă că l-am adus din nou la categoria care l-a consacrat, adică MX1, motor de 450 cmc şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne-am luminat şi eu şi el şi am decis să se întoarcă acolo unde îi este locul. La MX2, chiar dacă sunt motociclete mai micuţe şi mai uşoare, acestea nu îl avantajează, pentru că cel puţin 10 ani a mers pe motor mare şi nu poate să meargă dintr-o dată la o categorie mai mică şi să câştige”, a completat Liviu Jigmond, antrenorul pilotului.

În Campionatul Naţional de Motocros va urma o pauză competiţională de cel puţin două luni, în care Mihai Stoichescu se va deplasa la Bucureşti şi în Ungaria pentru curse de antrenament, unde va avea concurenţă puternică, pentru a nu ieşi din ritmul competiţiei. Următoarea cursă oficială din Campionatul Naţional va avea loc la Odorheiul Secuiesc.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: