800 de sancţiuni aplicate în trafic in Bihor

0

Peste 800 de participanţi la trafic care nu au respectat legislaţia rutieră au fost sancţionaţi, în week-end, de poliţişti, majoritatea, adică 524 de sancţiuni, fiind aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, a informat luni Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor.

Potrivit comunicatului IPJ Bihor, în perioada 23 – 26 ianuarie a.c., acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 808 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 320.601 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 75 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute zece certificate de înmatriculare, au fost constatate 19 infracţiuni şi 26 de tamponări.

Din totalul sancţiunilor, 524 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 76 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancţionaţi 33 de pietoni care au traversat neregulamentar, opt sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionate nouă depăşiri neregulamentare, au fost sancţionaţi nouă biciclişti, iar 149 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

În comunicatul IPJ Bihor sunt menţionate două cazuri de depăşire a vitezei legale. Astfel, duminică, 26 ianuarie a.c., pe DN 1, în localitatea bihoreană Borod a fost depistat în trafic un tânăr de 27 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 de km/h, înregistrată radar. De asemenea, vineri, 24 ianuarie a.c., la ora 17.00, pe DN 19, în localitatea bihoreană Roşiori a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Suplacu de Barcău, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Sursa: News24.ro.

Citește și