83 de morţi din cauza epidemiei de rujeola in Samoa

0

Ministerul Sănătăţii din Samoa a confirmat marţi că bilanţul epidemiei de rujeolă izbucnită din octombrie în acest stat insular din Pacific a ajuns la 83 de morţi, în urma raportării a încă două decese, informează Xinhua.

Potrivit Ministerul Sănătăţii din Samoa, cele două victime, un sugar şi un adult, au murit în intervalul 29 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020.

Un total de 5.697 de cazuri de rujeolă a fost raportat echipei responsabile de monitorizarea bolilor, cu 30 de cazuri noi înregistrate în aceeaşi perioadă.

Şaisprezece persoane diagnosticate cu rujeolă sunt în prezent spitalizate în acest stat insular, inclusiv patru copii aflaţi în stare critică.

În prezent, nu există restricţii de călătorie sau cerinţe de vaccinare pentru cei care călătoresc în Samoa.

Odată cu identificarea celui mai recent caz de rujeolă, redeschiderea grădiniţelor a fost întârziată până săptămâna viitoare, însă şcolile publice îşi vor relua activitatea începând de marţi, conform planificării.

Rujeola este o boală virală extrem de contagioasă, care se transmite prin secreţiile nazale şi faringiene ale persoanelor infectate. Moartea poate să survină în cazul a 5-10% dintre copiii mici infectaţi din ţările aflate în curs de dezvoltare.

Sursa: News24.ro.

Citește și