Autoliv Lugoj

Administrație

Acoperișurile din Lugoj, pericol public! Autoritățile nu iau măsuri deși se poate produce oricând o tragedie

Acoperișurile din Lugoj, pericol public! Autoritățile nu iau măsuri deși se poate produce oricând o tragedie

Cetateanul Lugoj

Primăria și asociațiile de proprietari așteaptă să se întâmple o nenorocire ca să ia măsuri. La ultima furtună, mai multe bucăți din acoperișurile de pe blocurile din Lugoj au fost trântite la pământ. Doar întâmplarea a făcut că nu au produs pagube materiale sau pierderi de vieți omenești. Cu toate acestea, instituțiile responsabile nu iau nicio măsură pentru a reglementa problema acoperișurilor care sunt prost construite și nu au niciun fel de autorizație de la Primăria Lugoj.

Francisc Boldea folosește ca scuză faptul că cele mai multe au fost ridicate în urmă cu mai mult de opt ani, pe vremea când nu era el primar. Întrebat cine răspunde în situația în care se produce o tragedie, edilul Lugojului spune că responsabile sunt asociațiile de proprietari.

“Noi răspundem acolo unde este domeniul public. Ați văzut că imediat după furtună am intervenit în parc, la spital și așa mai departe. Acolo este domeniul privat și responsabilitatea revine proprietarilor și asociațiilor de proprietari. Acele acoperișuri s-au construit în urmă cu mai mult de opt ani, când nu eram eu primar”, spune Boldea.

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari consideră că răpunderea e comună și că Primăria nu se poate spăla pe mâini în acest caz.

“Fie că e vorba de acoperișuri, fie că e vorba de reabilitări parțiale, toate ar fi trebuit să aibă avizul și autorizarea Primăriei. Ori acest lucru nu s-a întâmplat și cei de la Primărie știu foarte bine asta. Dar știți cum e, dacă îl amendezi nu mai te votează”, afirmă Vasile Lazăr, care mai spune că președinții asociațiilor de proprietari nu au nicio putere să oprească ilegalitățile. “Președintele asociației degeaba se duce la om să-i spună că nu e legal să-și reabiliteze apartamentul, că nici nu-l bagă în seamă. Ba îl mai și înjură”

Francisc Boldea susține că Primăria a trimis de mai multe ori avertizări pe adresa asociațiilor. Cu toate acestea acoperișurile sunt la fel: ilegal construite și cu mari deficiențe!

Foto Arhiva

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Atos

    23 august 2016 at 12:35

    Se asteapta un nou eveniment gen Colectiv , ca sa isi dea seama de responsabilitatile lor si de vietile care sunt puse in pericol .

  2. ce naiba

    23 august 2016 at 16:08

    pai nu se lauda boldea ca reabiliteaza blocurile ,ca schimba tot ,faci acoperisuri noi ,a trimis asociatia sa semnam ,si acum cum dracu a uitat

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

PSD încearcă să repare gafa cu Paul Gradendorf. Îi oferă Cheia Oraşului

Daniel Groza27 februarie 2017

Garda de Mediu: Activitatea de la staţia de epurare din Lugoj nu este autorizată. Ce amendă a primit Primăria

Daniel Groza24 februarie 2017

Consilierii locali se întâlnesc în şedinţa lunii februarie. Vezi ce despre ce discută

Daniel Groza24 februarie 2017

Francisc Boldea despre scandalul investiţiei de 5 milioane de euro: “Am reţinut toţi banii pentru a remedia deficienţele”

Daniel Groza22 februarie 2017

Consilier local : “Apa de ploaie curge din buzunarele lugojenilor şi umple buzunarele băieţilor deştepţi din Meridian 22”

Daniel Groza18 februarie 2017

Raport devastator despre cum şi-a bătut joc administraţia Boldea de o investiţie 5 milioane de euro

Daniel Groza17 februarie 2017

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

Daniel Groza15 februarie 2017

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Daniel Groza14 februarie 2017

Lugojul nu va avea buget până în luna martie. Primarul dă vina pe Guvern şi Consiliul Judeţean Timiş

Daniel Groza10 februarie 2017

Consilierii independenţi îi cer primarului Francisc Boldea dezbatere publică pentru construcţia de apartamente

Daniel Groza10 februarie 2017

Primarul Lugojului susţine că a obţinut finanţare pentru un corp nou de clădire la spital şi forajul pentru apă termală de la ştrand

Daniel Groza9 februarie 2017

[FOTO] Focar de infecţie în zona gării din Lugoj! Gunoaie, primul lucru pe care turiştii îl văd când ajung în oraş cu trenul

Gabriel Iosa9 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: