Acțiunile asiatice avansează în raliul inspirat de mărfuri

0

Acțiunile asiatice au revenit de la minimele de două săptămâni, marți, în timp ce creșterea prețurilor materiilor prime a stimulat așteptările pieței privind o perspectivă de creștere îmbunătățită, la o zi după creșterea randamentelor Trezoreriei SUA și a perspectivelor inflației care au atins acțiunile tehnologice americane.
Futures-urile europene Eurostoxx 50 și cele futures DAX din Germania FDXc1 au câștigat ambele 0,2%, în timp ce futures-urile pentru FTSE FFIc1 din Londra au crescut cu 0,3%. E-mini futures pentru S&P 500 a avansat cu 0,5%.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a avansat cu 0,4% până la 726,6, după ce a scăzut la 719,8, cel mai scăzut nivel din două săptămâni. Ecartamentul a scăzut de la recordul săptămânii trecute, dar a crescut cu aproximativ 9% până acum în acest an.

Încurajat de raliul mărfurilor, indicele australian S & P / ASX 200 a crescut cu aproape 0,9%. Indicele Singapore Straits Times a crescut cu 0,6%, iar Taiwanul a crescut cu 0,2%. Hong Kong a avansat cu 1%, în timp ce Coreea de Sud, încărcată de tehnologie, Kospi a pierdut 0,3%.

Piețele japoneze au fost închise pentru o sărbătoare publică.

“Suntem într-o perioadă fără precedent, dar este probabil ca ratele scăzute ale dobânzii să persiste mult timp după ce economia mondială a scuturat pandemia”, a declarat Keith Wade, strategul șef la Schroders într-o notă.

„Pentru piețele financiare, o astfel de perspectivă va intensifica căutarea randamentului și va crea fără îndoială volatilitate pe măsură ce investitorii urmăresc rentabilitatea în mediul „zero ”, a adăugat Wade.

Pe Wall Street, acțiunile cu creștere ridicată precum Apple, Microsoft și Tesla au cântărit pe Nasdaq Composite, care a scăzut 2,5% luni.

Prețurile mărfurilor s-au consolidat din nou marți. Prețurile petrolului au crescut pe o perspectivă strânsă de aprovizionare globală, după ce producția americană a fost afectată de vremea rece și se așteaptă ca o întâlnire apropiată a producătorilor de top de țiței să mențină producția în mare măsură sub control.
Analiștii au spus că piețele iau un indiciu de la prețurile mai ridicate ale mărfurilor, că creșterea implică o activitate economică puternică.

Brentul brut a crescut cu 1,1%, până la 66,4 dolari, menținându-se ferm aproape de maximele de un an. Aurul a crescut, de asemenea, la maximul de o săptămână, până la 1.812,6 dolari pe uncie, pe măsură ce îngrijorările legate de inflație au stimulat atracția lingourilor.

Puterea mărfurilor a menținut dolarul australian constant la 0,79 dolari față de dolarul SUA, aproape de maximul de trei ani.

Randamentele obligațiunilor au crescut brusc în această lună, întrucât perspectivele unui stimul fiscal mai mare din SUA au sporit speranțele unei redresări economice mai rapide la nivel global. Cu toate acestea, acest lucru alimentează și îngrijorările legate de inflație, determinând investitorii să vândă acțiuni de creștere care s-au adunat în ultimele luni.
„Ratele reale ale dobânzii americane se află acum pe un teritoriu pozitiv, ceea ce a creat o oarecare îngrijorare cu privire la consecințele pentru piețele de acțiuni”, a declarat Cesar Perez Ruiz, director de investiții la Pictet Wealth Management într-un raport.

Indicele dolarului a fost constant la 90,026, cu euro în creștere cu 0,1%, la 1,2166 dolari. Yenul japonez a crescut față de dolarul american la 105,09 pe dolar.

Trezoreriile în numerar nu au fost tranzacționate în Asia cu Tokyo închis pentru sărbători, dar contractele futures s-au confirmat ușor și au arătat un randament implicit al trezoreriei pe zece ani de 1,34%.

Piețele își vor concentra atenția asupra președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, care își depune mărturia semestrială marți. Powell va reitera probabil angajamentul de a menține politica foarte ușoară atât timp cât este necesar pentru a crește inflația, au spus analiștii.

„În plus față de întrebarea mereu prezentă cu privire la ce ar putea face Fed pentru a lua în considerare reducerea, cel mai presant interes al investitorilor este în ce moment Fed ar putea răspunde la nivelul sau volatilitatea ratelor dobânzilor după creșterile recente”, strategul de la Citi a spus într-o notă.

Citeste continuarea aici: Acțiunile asiatice avansează în raliul inspirat de mărfuri

Citește și