Acțiunile asiatice scad pe fondul avertismentului Chinei asupra activelor

0

Acțiunile din Asia au scăzut marți, iar contractele futures pe acțiuni europene au scăzut, în timp ce un înalt oficial chinez și-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul apariției bulelor de active pe piețele externe, iar vânzarea recentă a pieței obligațiunilor a cântărit încă pe sentimentul investitorilor.
Piețele europene au apărut stabilite pentru o deschidere mai mică, cu contractele futures Euro Stoxx 50 în scădere cu 0,38%, iar FTSE din Londra a scăzut cu 0,4%. Cele din DAX din Germania au scăzut cu 0,49%.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,33%, renunțând la câștigurile timpurii. Nikkei din Japonia a scăzut cu 0,85%, deoarece unii investitori au înregistrat profituri pe acțiuni de energie defensivă și utilități înainte de sfârșitul anului fiscal în această lună.

Acțiunile australiene s-au încheiat marți mai slab, pe măsură ce piața pare să arate un răspuns dezactivat față de decizia băncii centrale de a suporta ratele dobânzilor, așa cum era de așteptat.

Indicele S & P / ASX 200 a scăzut cu 0,4% la 6.762,3 la închiderea tranzacțiilor, după ce a crescut cu până la 1% în timpul sesiunii.

Acțiunile din China continentală și Hong Kong au inversat cursul de tranzacționare mai redus în ședința de după-amiază după ce un oficial de reglementare de vârf și-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul izbucnirii bulelor pe piețele externe și a declarat că Beijingul studiază măsuri eficiente pentru gestionarea fluxurilor de capital pentru a preveni turbulențele din interiorul pieței.

“Piețele financiare tranzacționează la niveluri ridicate în Europa, SUA și alte țări dezvoltate, ceea ce contravine economiei reale”, a declarat Guo Shuqing, șeful Comisiei de reglementare a băncilor și asigurărilor din China, într-o conferință de presă.
Blue-chips-urile chineze au scăzut cu 1,78%, în timp ce Hang Seng din Hong Kong a pierdut 1,45%.

Investitorii privesc acum sesiunea anuală a parlamentului din China, începând de vineri, care se așteaptă să stabilească un curs de redresare economică și să dezvăluie un plan pe cinci ani pentru a combate stagnarea.

Acțiunile americane s-au ridicat peste noapte, S&P 500 a înregistrat cea mai bună zi din aproape nouă luni, pe măsură ce piețele de obligațiuni s-au calmat după o vânzare de o lună.

„Pofta de risc a revenit pe piețe, pe măsură ce investitorii au scuturat îngrijorările legate de ratele mai mari ale dobânzii și s-au concentrat pe forța recentă a datelor de fabricație”, au scris analiștii ANZ într-o notă de cercetare.

Acțiunile din SUA au fost furate săptămâna trecută, când o vânzare în Trezorerie a împins randamentul Trezoreriei pe 10 ani la un nivel maxim de un an, de 1,614%. Randamentul pe 10 ani a scăzut după tranzacționare, la 1.4119%.

Bitcoin a scăzut cu 1,93%, la 48.669 de dolari, după ce a crescut luni cu aproape 7%, după ce s-au răcit rutele de obligațiuni de săptămâna trecută.

Cu toate acestea, cererea de active mai riscante nu a scăzut dolarul, considerat de obicei ca o monedă de refugiu sigur, întrucât investitorii au pariat pe creștere rapidă și inflație în Statele Unite. Indicele dolarului SUA a câștigat 0,207% în tranzacțiile de după-amiază față de un coș de valute pentru a se situa la 91,205, la vederea unui succes maxim de trei săptămâni peste noapte.

Dolarul australian a scăzut cu 0,14%, la 0,7758 dolari, după întâlnirea RBA.

Un dolar verde mai puternic a cântărit aurul, iar metalul prețios a fost în defensivă, la 1.715,8400 dolari pe uncie, marți.

Exuberanța activelor de risc nu a ajutat piețele energetice. Prețurile petrolului au scăzut peste 1% peste noapte, după ce datele arată că, creșterea activității fabricii din China a scăzut la un nivel minim de nouă luni în februarie, datorită perturbărilor din timpul sărbătorii de Anul Nou Lunar. Investitorii în energie s-au temut, de asemenea, că OPEC ar putea crește oferta globală în urma unei întâlniri din această săptămână.

Țițelul Brent a scăzut cu 1,35%, până la 62,83 dolari pe baril, în timp ce țițeiul din West Texas Intermediate a pierdut 1,34% până la 59,83 dolari.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și