Acțiunile asiatice scad pe fondul raliului acțiunilor globale

0

Acțiunile asiatice au scăzut joi, pe măsură ce investitorii s-au blocat în profituri pe sectoare care au depășit recent performanța, în semn de prudență tot mai mare cu privire la recenta raliere a acțiunilor globale.
Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,42%, dar a fost aproape de un nivel maxim din toate timpurile. Piețele chineze au scăzut în prima zi de tranzacționare după pauza de Anul Nou Lunar.

Sentimentul global era încă puternic, contractele futures Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,22%, contractele futures DAX germane au crescut cu 0,15% la 13 917, iar contractele futures FTSE au crescut cu 0,3%.

Vânzările puternice cu amănuntul din SUA, noi semne că Rezerva Federală își va menține poziția acomodativă și o presiune continuă pentru stimularea SUA a consolidat optimismul economic, dar unii analiști rămân precauți, deoarece continuă să apară noi tulpini ale coronavirusului.

„Cu un pachet de stimuli și mai mare care va fi adoptat de Congres înainte de sfârșitul lunii martie, redresarea economică a SUA ar putea câștiga mai mult impuls în 2021”, a scris Carol Kong analistul valutar al Commonwealth Bank of Australia.

„În ciuda evoluțiilor recente pozitive ale vaccinului, perspectivele economice globale rămân incerte, parțial din cauza răspândirii variantelor de virus”.

Acțiunile australiene au crescut cu 0,01%, în timp ce Nikkei din Japonia a scăzut cu 0,14%.

E-mini futures pentru S&P 500 a scăzut cu 0,13%.

Randamentele la Trezoreria pe doi ani au atins un nivel record, iar randamentul pe 10 ani a extins o retragere de la un maxim de un an, pe măsură ce vânzarea pieței obligațiunilor a început să dispară.

Pe Wall Street, stocurile de tehnologie au scăzut, conducând pe Nasdaq, în timp ce alte companii au crescut pe un optimism economic mai larg.

Media industrială Dow Jones a crescut cu 0,29%, în timp ce S&P 500 a pierdut 0,03%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 0,58%.

Acțiunile tehnologice din Asia au preluat conducerea de la Nasdaq și au scăzut. Investitorii au vândut, de asemenea, acțiuni în sectoarele energiei, materialelor și bunurilor de larg consum care au crescut recent, deoarece se așteaptă să beneficieze de o revenire economică.

Acțiunile din China, care s-au tranzacționat pentru prima dată de sărbătoarea de Anul Nou Lunar de o săptămână, au început puternic, dar mai târziu au scăzut după ce Banca Popoarelor din China a scurs 260 de miliarde de yuani (40,31 miliarde de dolari) de pe piețele monetare, ridicând îngrijorări cu privire la înăsprirea lichidității.

Indicele bursier global al MSCI a scăzut cu 0,1%, dar era încă aproape de un nivel record.

Speranțele unei economii mai puternice din SUA au susținut dolarul. Indicele dolarului, o măsură a puterii monedei față de alte șase valute majore, a fost constant, menținând o creștere de 0,25% față de sesiunea precedentă.

Apetitul la risc a fost evident în bitcoin, care și-a continuat marșul ascendent pentru a depăși 52.000 de dolari, pe fondul semnelor că ar putea câștiga o acceptare mai generală. Ethereumul criptomonedelor a crescut, de asemenea, cu peste 2%, până la noul record record de 1.900 USD.

Randamentul Trezoreriei SUA pe doi ani a atins un nivel record de 0,1049%. Randamentele de referință pe 10 ani s-au redus ușor la 1,2771%, retrăgându-se de la cel mai înalt nivel de la 27 februarie 2020, deoarece unii investitori au considerat că vânzările recente de venit fix au mers prea departe.

O înghețare continuă în Texas a continuat să mărească prețurile petrolului, deoarece vremea neobișnuit de rece a împiedicat producția celui mai mare stat producător de țiței din SUA. Țițelul Brent a câștigat 1,38% până la 65,23 dolari pe baril, în timp ce țițeiul din West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,08% până la 61,80 dolari pe baril, ambele atingând niveluri nevăzute din ianuarie anul trecut.

Aurul spot a crescut cu 0,41% la 1.783,61 dolari pe uncie. Futures-urile din aurul SUA au crescut cu 0,28%, până la 1.776,10 dolari pe uncie.

Citeste continuarea Acțiunile asiatice scad pe fondul raliului acțiunilor globale

Citește și