Acțiunile asiatice se ridică pe măsură ce trezoreria se stabilizează

0

Acțiunile asiatice au crescut miercuri, în timp ce investitorii au respins îngrijorarea că acțiunile s-ar fi putut mări prea repede în ultimul an și s-au concentrat în schimb pe optimismul că un stimulent mai iminent al SUA va dinamiza redresarea economică globală.
Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 1,12%. Acțiunile australiene au crescut cu 0,82%, în timp ce indicele bursier japonez Nikkei a crescut cu 0,45%. Acțiunile din China au câștigat 1,27%.

E-mini S&P futures a crescut cu 0,36%.

Futures-urile paneuropene Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,35%, contractele futures germane DAX au crescut cu 0,36%, iar contractele futures FTSE au crescut cu 0,55%.

Wall Street s-a retras peste noapte după ce a început martie cu o explozie, S&P 500 organizând luni cel mai bun raliu de o zi în nouă luni.

Dar unii analiști au avertizat că îngrijorările cu privire la faptul că prețurile acțiunilor ar putea fi spumoase, o teamă repetată marți de un oficial de reglementare din China, ar putea îngreuna ca piețele de acțiuni să se agațe de câștiguri. Temerile că vânzarea săptămânii trecute în trezoreria americană, care a zguduit piețele bursiere, ar putea relua, de asemenea, ar putea acoperi prețurile acțiunilor, au spus ei.
“În timp ce piețele s-au stabilizat …, tonul rămâne slab, deoarece investitorii continuă să se teamă de o vânzare suplimentară a ratelor”, au declarat analiștii de la TD Securities într-o notă.

Starea de spirit prudentă a avut o greutate asupra dolarului american, care a beneficiat în ultimele zile de investitori care speră că Statele Unite se vor bucura de o redresare economică mai rapidă și că banca centrală a SUA va fi mai tolerantă la randamente mai mari ale obligațiunilor.

Indicele dolarului SUA s-a situat la 90,787, ceea ce a afectat o pierdere de 0,2% față de sesiunea precedentă.

Dolarul australian, care a beneficiat de pariuri pe o accelerare a comerțului global, a fost susținut după o creștere economică mai puternică decât era de așteptat în al patrulea trimestru și a alimentat speranțele pentru o recuperare după pandemia de coronavirus.

Randamentele obligațiunilor guvernamentale din SUA au scăzut din nou pentru a treia zi consecutivă, în timp ce investitorii au întrerupt o vânzare recentă înainte de o serie de date economice americane care vor fi publicate la sfârșitul acestei săptămâni. Randamentul la biletele de trezorerie pe 10 ani s-a situat la 1,4086%, în scădere față de maximul de 1,614% din săptămâna trecută.
Piața bursieră din SUA a fost furată săptămâna trecută, când randamentele de referință au crescut la un nivel maxim de un an la pariurile investitorilor că o revenire economică puternică a SUA pe fondul condițiilor monetare ultra-slăbite ar putea alimenta inflația.

Oficialii Rezervei Federale SUA au declarat că îngrijorările legate de inflație sunt premature, totuși, și au avertizat că, creșterea randamentelor ar putea înăspri condițiile financiare și ar putea constrânge o redresare economică.

Cel mai amplu indice MSCI de acțiuni globale a crescut cu 0,19%.

Prețurile petrolului au scăzut ușor de la un nivel scăzut de două săptămâni peste noapte, pe așteptările că producătorii OPEC + să ușureze bordurile de aprovizionare la ședința de la sfârșitul acestei săptămâni, pe măsură ce economiile încep să se recupereze după criza coronavirusului.

Tregiul Intermediar West Texas din SUA a crescut cu 0,15%, până la 59,85 dolari pe baril, în timp ce contractele futures Brent au crescut cu 0,33%, până la 62,91 dolari.

Bitcoin criptomonedă a șters pierderile timpurii și a crescut cu 0,96%, până la 48 979 USD. Activul digital a crescut cu 69% în acest an, deoarece câștigă o mai mare acceptare în cercurile financiare principale.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și