Acțiunile din SUA au crescut joi, după angajamentul luat de Federal Reserve

0

Acțiunile asiatice și acțiunile futures din SUA au crescut joi, după ce Federal Reserve s-a angajat să mențină politica monetară de acomodare și a proiectat un salt rapid al creșterii economice din SUA în acest an, pe măsură ce criza COVID-19 se relaxează.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,87%, în timp ce stocurile din China au crescut cu 0,74%. Piața Australiei a redus tendința și a scăzut cu 0,73%. Indicele pentru S&P 500 a crescut cu 0,7%. Indicii Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,52%, contractele futures germane DAX au crescut cu 0,75%, iar contractele futures FTSE au crescut cu 0,4%, indicând un început puternic al tranzacționării europene.

Deși se preconizează că inflația va ajunge la 2,4% în acest an, peste obiectivul de 2% al băncii centrale, președintele Fed, Jerome Powell, a numit-o o creștere temporară care nu va schimba angajamentul Fed de a-și menține rata de referință a dobânzii peste noapte aproape de zero.

Randamentele Trezoreriei pe termen lung au rămas ridicate, iar curba randamentelor s-a înrăutățit, pe măsură ce investitorii de obligațiuni au ales să se concentreze mai mult pe creșterea așteptărilor inflaționale.

Yenul a înlăturat pierderile, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale au crescut din scurt după un raport din presă potrivit căruia, Banca Japoniei va fi de acord să permită tranzacționarea randamentelor într-un grup mai extins atunci când va încheia vineri o reuniune politică de două zile.

„Dacă Fed nu va induce o înăsprire, este foarte optimist pentru activele riscante”, a declarat Teresa Kong, șefa venitului fix și manager de portofoliu la Matthews Asia.

„Ar trebui să vedem o creștere ușoară a activelor și monedelor asiatice.”

Acțiunile din Coreea de Sud și Singapore au crescut, de asemenea, cu peste 1%, obținând conducerea la o sesiune puternică de pe Wall Street.

S&P 500 s-a închis la un nivel record miercuri, iar media industrială Dow Jones a închis pentru prima dată la peste 33.000 de puncte, susținută de prognoza economică puternică a Fed și de comentariile lui Powell conform cărora este prea devreme pentru a lua în calcul măsuri de diminuare.

Gama de acțiuni MSCI din întreaga lume a câștigat 0,35% pentru a se apropia de un nivel istoric. Fed a prognozat că economia SUA va crește cu 6,5% în acest an – cea mai mare creștere anuală a producției din 1984 – datorită parțial stimulilor fiscali federali masivi și a optimismului în ceea ce privește succesul vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Sursa: News24.ro.

Citește și