Acțiunile mondiale au crescut, investitorii speră ca Rezerva Federală și alte bănci centrale să mențină politicile acomodative

0

Acțiunile mondiale au crescut marți, deoarece investitorii anticipează că Rezerva Federală SUA și alte bănci centrale ce se vor întâlni săptămâna aceasta vor menține politicile acomodative pentru a contribui la o redresare economică post-pandemică globală.
Acțiunile europene au prelungit un raliu care a început luni pe Wall Street și a continuat în Asia, cu indicele STOXX 600 din pan-regiune cu 0,5%. Luni, indicele a atins cel mai înalt nivel din mai mult de un an înainte de a se termina plat.

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii a crescut cu 0,7%, DAX-ul german cu 0,6%, CAC 40 al Franței 0,2% și indicele FTSE MIB al Italiei cu 0,6%.

E-mini futures pentru S&P 500 a atins un nivel record înainte de a se tranzacționa plat în ziua respectivă.

Indicele All Country World MSCI, care urmărește stocurile din 49 de țări, a crescut cu 0,2% până la cele mai înalte niveluri de la 25 februarie.

Un indice al piețelor de acțiuni Asia-Pacific, cu excepția Japoniei, a crescut cu 0,65%, condus de o creștere de 0,8% a indicelui de referință australian S & P / ASX 200.

Japonezul Nikkei 225 a câștigat 0,5% până la puțin sub 30.000. Topixul mai larg a adăugat 0,65%.

Indicele blue-chip CSI 300 al Chinei a urcat cu 0,87%, iar Hang Seng din Hong Kong a câștigat 0,67%.

„Piețele bursiere și-au menținut spiritul înainte de anunțul important de mâine al Fed”, a declarat Karl Steiner, strateg șef la SEB.

Luni, S&P 500 și Dow Jones Industrial Average au crescut atât pe creșterea stocurilor de călătorii, cât vaccinările în masă din Statele Unite și aprobarea de către Congres a unei facturi de ajutor de 1,9 trilioane de dolari au alimentat optimismul investitorilor.

Randamentele pe termen mai lung ale Trezoreriei SUA au alunecat mai mult marți, pe măsură ce piața se uita la licitațiile de datorii guvernamentale și la reuniunea politică de două zile a Fed, care se va încheia miercuri.

Randamentul de referință pe 10 ani, care a atins maximul de peste un an de 1,642% săptămâna trecută, a revenit la 1,6004%.

Creșterea precedentă a randamentelor a rezultat din faptul că investitorii au speculat că, creșterea așteptărilor inflaționale ar putea determina Comitetul Federal pentru Piața Deschisă să semnaleze că va începe să crească ratele mai devreme decât se aștepta.

„Credem că FOMC va avea dificultăți în a-și exprima îngrijorarea cu privire la piețele de active cu S&P la un nivel maxim din 12 martie, în ciuda randamentelor Trezoreriei SUA de 10 ani la maximele post-februarie 2020”, au declarat analiștii Steve Englander și John Davies la Standard A cartat.

„În ultimele zile, accentul s-a concentrat pe „complotul punctelor” FOMC, dar dacă FOMC și Jerome Powell nu împing înapoi nivelurile actuale ale randamentului, este probabil ca investitorii să obțină randamente mai mari pe măsură ce sosesc date mai bune.”
Se așteaptă ca factorii de decizie politici din Fed să prognozeze că economia SUA va crește în 2021 cu cea mai rapidă rată din ultimele decenii, pe măsură ce se va recupera după un 2020 afectat de coronavirus.

Banca Angliei se întrunește și ea săptămâna aceasta joi, iar Banca Japoniei încheie vineri o întâlnire de două zile.

Pe Wall Street, media industrială Dow Jones a crescut cu 174,82 puncte, sau 0,53%, până la 32,953,46, S&P 500 a câștigat 25,6 puncte, sau 0,65%, până la 3,968,94, iar Nasdaq Composite a rămas neschimbat.

Acțiunile companiilor aeriene au crescut pe măsură ce companiile au arătat semne concrete de recuperare a industriei, deoarece lansările de vaccinuri ajută la stimularea rezervărilor pentru vacanțe.

Ordinul președintelui Joe Biden de a pune vaccinarea la dispoziția tuturor adulților până la 1 mai a contrastat cu lansările bâlbâite din Germania, Franța și din alte părți, unde utilizarea vaccinului AstraZeneca a fost suspendată pe fondul îngrijorării cu privire la posibilele efecte secundare.

Cu toate acestea, Kyle Rodda, analist la IG Markets, a declarat că perspectiva unei redresări economice mai lente în Europa nu pare a fi un handicap major pentru investitori.

„Nu pare a fi opinia că acesta este un risc real”, a spus el. „Investitorii sunt precauți, dar nu sunt îngrijorați.”

În valută, dolarul american a înregistrat câștiguri mici peste noapte, cu precauție evidentă înainte de ședințele băncii centrale.

Dolarul a fost în mare parte plat la 109,19 yeni, după ce a crescut luni până la 109,365 luni, pentru prima dată din iunie.

Euro a fost puțin schimbat la 1,1930 dolari, menținându-se pentru a opta sesiune sub nivelul de 1,20 dolari.

Bitcoin și-a oprit alunecarea de la un nivel record de 61 781,83 dolari atins sâmbătă, tranzacționând ultima dată cu 1% mai mult, aproximativ 56 250 dolari.

Produsul brut Intermediar din West Texas din aprilie și-a schimbat valoarea la 64,74 dolari pe baril, în scădere cu 1%. În luna mai, viitorul brut al lui Brent se ridica la 68,22 dolari pe baril, pierzând 1%.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și