Acțiunile SoftBank au atins un nivel istoric în timp ce susținătorii online sărbătoresc

0

Acțiunile SoftBank Group Corp s-au închis marți la un nivel record, depășind un vârf atins, în timp ce susținătorii online au sărbătorit recuperarea valorii portofoliului tehnologic al firmei.

Acțiunile de la SoftBank, o componentă puternic ponderată a indicelui Nikkei 225, care se tranzacționează la valori maxime la 30 de ani, s-au închis cu 4% la 10.420 de yeni, peste recordul de 10.111 de yeni atins în februarie 2000.

Susținute de răscumpărări și de investitorii cu amănuntul care își cumpără acțiunile și obligațiunile nedorite bazate pe teme de baseball, acțiunile SoftBank au fost susținute de un număr tot mai mare de companii de portofoliu listate pe piețe abundente.

Revenirea conglomeratului japonez, pe parcursul căreia acțiunile sale au crescut cu aproape 300% față de minimele înregistrate în martie anul trecut, pe măsură ce pandemia COVID-19 își spulbera portofoliul, au dus la sărbătoare printre susținătorii săi online.

„Trandafirii sunt roșii, violetele sunt albastre, cei care urăsc SoftBank, nu știu ce să facă”, a scris recent un susținător proeminent pe Twitter postând recent sub numele „Masa Capital”.

„SoftBank va ajunge la 11.000 de yeni până în aprilie”, a scris un altul marți. Acțiunile grupului au atins un maxim intraday de 11.000 de yeni în februarie 2000 înainte de a se prăbuși.

Postările de social media ale șefului executiv Masayoshi Son sunt centrate pe aforisme, favorizând prezentări trimestriale față de Twitter pentru a-și transmite mesajul, spre deosebire de meme-urile care au făcut din CEO-ul Tesla, Elon Musk, un favorit al investitorilor de retail.

Prețul crescător al acțiunilor SoftBank și-au împins nivelul de piață peste 200 miliarde dolari, spre deosebire de un an mai devreme, când a scăzut în spatele Sony Corp pe locul trei în index.

În ultimul efort realizat de o firmă susținută de SoftBank pentru a atinge piețele care au înregistrat creșteri record de capitaluri proprii, firma sud-coreeană de comerț electronic Coupang s-a prezentat săptămâna trecută pe listă în Statele Unite și își propune o evaluare de 50 de miliarde de dolari, a spus o sursă.

Citeste continuarea Acțiunile SoftBank au atins un nivel istoric în timp ce susținătorii online sărbătoresc

Citește și