Acțiunile Tesla urmează să alunece anul acesta

0

Acțiunile din Tesla urmau să scadă anul acesta, marți, afectate de o vânzare largă de acțiuni tehnologice și de căderea bitcoinului, în care producătorul de mașini electrice a investit recent 1,5 miliarde de dolari.
Tesla a scăzut cu peste 8% în ofertele de premarket din SUA după o scădere similară în timpul sesiunii anterioare. Firma condusă de Elon Musk a avut o călătorie stelară din 2020, pe care a început-o la aproximativ 85 USD pe acțiune, înainte de a atinge marca de 900 USD pe 25 ianuarie.

Tranzacționându-se în prezent la aproximativ 657 dolari în tranzacții anterioare pieței, acțiunile au pierdut 27% din vârful său, care este peste nivelul de 20% care definește tehnic o piață ”bear”.

Bitcoin a intrat, de asemenea, pe o piață bear, scăzând de la un vârf de 58.354 dolari pe 21 februarie la un minim de 45.000 de dolari, mai devreme marți.

Un comerciant din Germania a spus că „scoate jetoane de pe masă” pe Tesla, deoarece investiția sa de 1,5 miliarde în criptomonedă ar putea „să se retragă acum”.

Analiștii de la Barclays au remarcat că au existat o scădere de conversații despre producătorii de mașini electrice în forumul RedSit WallStreetBets, ceea ce ar putea explica o parte din pierderea poftei de achiziționare pentru acțiuni.

„Cu doar 2-3 trimiteri totale în fiecare din zilele trecute, rămânem sub tendința de atenție care a venit odată cu salturile mari de rentabilitate în trecut”, au spus analiștii în notă.
Alți analiști au avertizat, de asemenea, împotriva investițiilor în acțiuni, care rămâne unul dintre cele mai scumpe pe indicele S&P 500, de 163 ori câștigurile sale pe termen de 12 luni.

Citeste continuarea aici: Acțiunile Tesla urmează să alunece anul acesta

Citește și