Actrița britanică Diana Rigg, care a interpretat-o ​​pe spioana Emma Peel și criminala Medea, a murit la vârsta de 82 de ani

0

Actrița britanică Diana Rigg, care a ajuns faimoasă datorită emisiunii de cult din anii 1960 „Răzbunătorii” și s-a bucurat de o carieră distinsă și variată pe scenă și ecran, de la James Bond la „Game of Thrones”, a murit joi, la vârsta de 82 de ani.

Rigg a câștigat numeroase premii Emmy, Tony și Bafta în timpul carierei sale îndelungate și prestigioase, în roluri de teatru clasic ca și în spectacolele TV populare.

„Iubita mea Ma a murit liniștită în somn devreme în această dimineață, acasă, înconjurată de familie”, a declarat fiica ei actriță Rachael Stirling într-un comunicat.

„A murit de cancer diagnosticat în martie și și-a petrecut ultimele luni reflectând cu bucurie la viața ei extraordinară, plină de dragoste, râsete și o mândrie profundă în profesia sa.”

„Îmi va fi dor de ea dincolo de cuvinte. ”

Rigg, născută în Doncaster, în nordul Angliei, s-a mutat împreună cu familia în India înainte de a merge la școală în Anglia.

A studiat la Royal Academy of Dramatic Art înainte de a debuta la Royal Shakespeare Company în 1959.

Rolul ei în rolul agentului secret Emma Peel, îmbrăcată în piele, în „Răzbunătorii”, alături de John Steed, cu pălăria lui Patrick McNee, a fost cel care a adus-o într-o atenția tuturor.

A continuat să joace în filmul James Bond „On Her Majesty’s Secret Service”, în care personajul ei se căsătorește cu spionul britanic.

O revenire la teatru a avut ca rezultat un șir de hituri în anii 1970 și 80 și a fost aclamată pentru rolul ei de Medea la începutul anilor 1990 pentru care a câștigat un premiu Tony.

Recent, este cunoscută mai ales pentru rolul Olennei Tyrell în „Game of Thrones”.

„Timp de jumătate din viața ei, Diana a fost cea mai frumoasă femeie din cameră, dar a fost ceea ce se numea înainte Trouper. S-a dus la lucru cu mânecile suflecate și cu un zâmbet pentru toată lumea. Talentul ei a fost luminos ”, a declarat dramaturgul britanic Tom Stoppard într-un comunicat.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și