Actrița Lori Loughlin și soțul ei, se confruntă cu o condamnare în scandalul de admitere la colegiul din SUA

0

Actrița „Full House”, Lori Loughlin și soțul ei, se confruntă vineri cu o condamnare după ce au recunoscut că au participat la o schemă vastă de fraudă la admiterea la colegii din SUA pentru a asigura locuri pentru fiicele lor la Universitatea din sudul Californiei.

Loughlin și soțul ei, designerul de modă Mossimo Giannulli, vor apărea practic în fața unui judecător federal din Boston pentru a fi condamnați în cadrul unor acorduri de pledoarie care solicită ca aceștia să execute două luni și, respectiv, cinci luni de închisoare.

Sunt printre 55 de persoane acuzate într-un sistem în care părinții înstăriți au conspirat cu un consultant de admitere la colegiul din California pentru a utiliza mita și frauda pentru a asigura admiterea copiilor lor în școlile superioare. Consultantul William „Rick” Singer s-a pledat vinovat anul trecut pentru facilitarea înșelăciunii la examenele de admitere la facultate și darea de mită pentru a asigura admiterea copiilor în școli ca recruturi false de atletism.

Părinții o includ și pe actrița Felicity Huffman, care a primit o pedeapsă de 14 zile de închisoare.

Loughlin, de 56 de ani și Giannulli, 57 de ani, s-au declarat vinovați în martie, după ce avocații lor și-au transmis în mod repetat afirmațiile de nevinovăție.

Spre deosebire de alți părinți din cauză, cuplul nu a comentat nimic înainte de sentința lor exprimându-și regretul.

Acordurile lor de apel solicită, de asemenea, ca Loughlin și Giannulli să plătească amenzi respective de 150.000 și 250.000 USD și să servească 100 și 250 de ore de serviciu comunitar.

Judecătorul de district al Statelor Unite, Nathaniel Gorton, încă nu s-a decis dacă va accepta acordurile lor de pledoarie, care îi restricționează capacitatea de a impune sentințe diferite.

Procurorii susțin că Loughlin și Giannulli au conspirat cu Singer pentru a fabrica părți din cererile fiicelor lor de admitere în USC, astfel încât să poată fi admise ca persoane recrutate de echipe false de canotaj. Procurorii au spus că Giannulli, părintele „mai activ” în cadrul schemei, a plătit, de asemenea, 500.000 de dolari în „donații” presupuse ca un quid pro quo pentru a induce un angajat USC să faciliteze recrutarea fiicelor Olivia Jade și Isabella Rose Giannulli.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și