Actualitate

Acuzat că a măcelărit pădurile și iertat de șeful procurorilor din Lugoj, condamnat la ȘASE ANI de închisoare. Sentința nu este definitivă

Acuzat că a măcelărit pădurile și iertat de șeful procurorilor din Lugoj, condamnat la ȘASE ANI de închisoare. Sentința nu este definitivă

Cetateanul Lugoj

Judecătoria Lugoj a emis prima sentință în dosarul în care omul de afaceri Tiberiu Crivineanțu a fost acuzat că a măcelărit pădurile unor proprietari privați din zona Jdioara. Scos basma curată de două ori de actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dan Cristian Tătar, Crivineanțu a fost trimis într-un final în judecată printr-o procedură specială, de către instanța de judecată, o practică foarte rară în Justiție. După doi ani de proces, Judecătoria Lugoj l-a condamnat pe Crivineanțu la șase ani de închisoare. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Minuta deciziei emise de Judecătoria Lugoj nu a fost încă publicată, fiind foarte posibil să se fi ajuns la pedeapsa de șase ani prin anularea unei suspendări a pedepsei, primită de Crivineanțu într-un alt dosar.

Istoria cazului „Craiul Codrilor”

Dosarul penal pe numele lui Tiberiu Crivineanțu a fost deschis după ce mai mulţi proprietari de păduri din zona localităţii Jdioara au reclamat că pădurile, proprietate privată, le sunt măcelărite de muncitorii omului de afaceri. În acest sens au fost depuse mai multe plângeri şi deschise mai multe dosare penale, în care erau reclamate tăieri ilegale de pe zeci de hectare. În ciuda plângerilor şi inclusiv a constatărilor făcute de poliţişti sau inspectorii silvici, care au găsit la Crivineanţu mii de metri cubi de lemn nemarcat, omul de afaceri a fost declarat nevinovat de fiecare dată.

Mai multe documente de la dosar arată bătaia de joc cu care s-a anchetat cazul. Spre exemplu, în 29 martie 2011, Ciprian Lazăr, un localnic din Criciova a sunat la 112 şi a reclamat că se află în pădurea din zona „Pleşa”, unde se taie arbori nemarcaţi, tractaţi cu două TAF-uri care i-ar aparţine lui Crivineanţu. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit cioate nemarcate ale unor arbori tăiaţi de pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare.

Tot acolo au fost găsite, abandonate, TAF-urile şi drujba cu care erau tăiate lemnele. Poliţiştii au luat volanele celor două utilaje, iar doi agenţi au rămas să păzească TAF-urile. „În mod surprinzător şi inexplicabil a doua zi cele două TAF-uri au dispărut de la faţa locului”, se arată într-un document de la dosar. Poliţiştii însărcinaţi cu paza utilajelor, au fost şi cercetaţi disciplinar pentru acest eveniment, dar au fost găsiţi nevinovaţi.

După trimiterea dosarului în judecată, procesul care a vizat tăierile ilegale de pădure a mai înregistrat o situație rară. Judecătorul a mers de două ori în teren pentru cercetarea judecătorească. 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Dog

    22 noiembrie 2016 at 7:35

    Tatar asta e deosebit de exigent numai cu gainarii, dar cand e vorba de lucruri mai serioase o lasa mai moale …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016