Actualitate

Acuzat de DNA că i-a cumpărat pe șefii Poliției, lugojeanul Viscol este la un pas de eliberarea din arest

Acuzat de DNA că i-a cumpărat pe șefii Poliției, lugojeanul Viscol este la un pas de eliberarea din arest

Autoliv

Fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu și Iulian Boț, zis „Viscol” sunt la un pas de eliberarea din arest după ce Curtea de Apel Timișoara a decis să respingă cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile. Judecătorii au decis plasarea lui Munteanu și a lui Viscol în libertate sub control judiciar. Decizia nu este, însă, definitivă.

Curtea de Apel Timișoara a dispus punerea în libertate sub control judiciar a lui Iulian Boț „Viscol” și a fostului șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu. Fostul șef al IPJ Timiș este acuzat că s-a lăsat cumpărat de Viscol pentru a-l ajuta pe baștanul lugojean în rezolvarea unui dosar penal. După aproape jumătate de an în care Viscol și Sorin Munteanu au stat după gratii, Curtea de Apel a dispus punerea în libertate sub control judiciar.

Judecătorii i-au obligat pe Viscol și pe Munteanu să nu părăsească limitele județului Timiș fără încredințarea instanței, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la I.P.J. Timiş – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție. De asemenea, inculpaților li s-a interzis să ia legătura cu martorii din dosar. Decizia nu este definitivă, fiind contestată la Curtea Supremă.

Viscol și cei doi șefi din Poliție au fost reținuți și prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă la începutul acestui an. Referatul procurorilor DNA avea să arate că Viscol i-a cumpărat cu mii de euro pe șefii Poliției pentru a-i fi protejate afacerile ilegale cu mașini. Potrivit procurorilor, DNA, în grupul infracțional a fost atras și avocatul lui Iulian Boț, Marin Bâlc. „Activitățile infracționale ale grupării coordonată de inculpatul Boț Iulian s-au bucurat de sprijinul și protecția inculpaților Muntean Sorin Petru, și Pavel Dumitru, în calitate de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, respectiv șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a grupului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani”, arată procurorii DNA Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: