Airbnb pune din nou flota bursieră pe masă

0

Airbnb și-a anunțat planurile de listare pe piața bursieră în ceea ce privește impactul potolirii coronavirusului. Platforma de închiriere pe termen scurt a planificat anterior o ofertă publică inițială (IPO) pentru începutul acestui an, dar părea să fie în așteptare.

Airbnb avansează acum după ce a depus documente de înregistrare confidențială la autoritățile de reglementare ale pieței din SUA.

Dacă listarea pe piața bursieră continuă anul acesta, aceasta ar fi una dintre cele mai mari vânzări de acțiuni din 2020.

Piețele bursiere americane au crescut în ultimele luni, având indicele de referință S&P 500, atingând un nivel record în această săptămână.

Mulți analiști au prezis o redresare economică rapidă după întreruperea severă cauzată de blocarea coronavirusului.

Acțiunile agențiilor de turism online Holdings au recuperat aproximativ 14% în ultimele trei luni, deși rămân în scădere pe parcursul anului.

Airbnb nu a dat mai multe detalii cu privire la momentul debutului pe piața bursieră sau câți bani speră să strângă.

În aprilie, Airbnb a strâns 2 miliarde de dolari (1,5 miliarde de lire sterline) de la investitori, care l-au evaluat la 18 miliarde de dolari.

Aceasta a fost cu mult sub suma de 26 miliarde de dolari pe care firma a menționat-o ca evaluare internă la începutul lunii martie și este probabil să reflecte impactul pandemiei asupra afacerii.

Airbnb a fost lovită puternic de restricțiile de călătorie și, în mai, a anunțat că va scădea 25% din personalul.

Sursa: News24.ro.

Citește și