Actualitate

Alergătorii lugojeni au participat la Hercules Maraton

Alergătorii lugojeni au participat la Hercules Maraton

Autoliv

A şasea ediţie a competiţiei intitulată Hercules Maraton a avut loc sâmbătă, 15 octombrie, în munţii Cernei, pe un traseu care a făcut ocolul Arjanei (1521m), cel mai pitoresc vârf din munţii Cernei. Traseul a fost unul montan, pe poteci turistice ciobăneşti, drumuri forestiere şi drumuri de căruţă ale localnicilor.

Startul şi sosirea au avut loc în Valea Cernei, iar traseul a traversat de două ori creasta munţilor Cernei, a ajuns dincolo de creastă în satul Bogaltin şi a străbătut împrejurimile pitoreşti ale cătunelor de munte: Dobraia, Poiana Lungă, Inelet, Cracul Mare, Prisacina. Traseul a oferit panorame deosebite asupra văii Cernei, ale munţilor Mehedinţi şi impresionantei despicături a Cheilor Prisacinei.

În cazul maratonului, traseul a avut o lungime de 44.5 km şi peste 2300 m diferenţă de nivel şi un marcaj turistic punct roşu şi punct galben. Semimaratonul s-a desfăşurat prin zonele pitoreşti ale cătunelor Inelet, Cracul Mare, Prisacina şi Dobraia. Traseul a avut o lungime de 21.4 km şi 1100 diferenţă de nivel şi s-a desfăşurat pe asfalt şi pe drumuri forestiere.

Dintre lugojeni, la proba de maraton (44.5 km) au luat startul: Alex Szilagy, Virgil Mihalache, Cosmin Benko, Florin Drăghin. La semimaraton, din Lugoj au alergat: Daniela Toth, Adriana Zubac, Andreea Arsene, Răzvan Arsene şi Ionuţ Măran.

“A fost o competiţie frumoasă, foarte bine organizată, gazde primitoare şi cu zâmbetul pe buze. Peisajele splendite ne-au dat putere să continuăm cursa, în pofida dificultăţii. Daniela Toth este membră a Clubului de Turism Concordia. Adriana Zubac şi Daniela Toth au participat la primul semimaraton montan şi vom reveni anul viitor în echipă mai mare”, a declarat Alex Szilagy, unul dintre participanţi.

Din gruparea lugojeană, cea mai bună clasare a avut-o Ionuţ Măran. La semimaraton, acesta a câştigat primul loc la general şi în proba de vârstă 18-29 de ani.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: