Alibaba a început să lase în urmă tensiunile cu Donald Trump, pe măsură ce președintele amenință firmele chineze

0

Alibaba a început să mai înceteze tensiunile cu Donald Trump, deoarece președintele american continuă să amenințe firmele chineze.

Directorul executiv Daniel Zhang a declarat că politicile retailerului online „susțin brandurile americane, comercianții cu amănuntul, micile companii și fermierii”.

Comentariile au venit în timp ce gigantul tehnologic a anunțat un salt mai benefic decât era așteptat în vânzările trimestriale. Între timp, dl Trump a promis că va impune tarife firmelor americane care refuză mutarea locurilor de muncă din străinătate.

La începutul acestei luni, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut firmelor americane de tehnologie să taie legăturile cu companiile chineze, inclusiv furnizorii de cloud computing Alibaba, Tencent și Baidu, ca parte a așa-numitului program „Clean Network” al administrației Trump.

Cererea a apărut în timp ce domnul Trump a semnat două ordine executive care vizează aplicația TikTok de partajare video de proprietate chineză și platforma WeChat de mesagerie.

„Principalul obiectiv comercial Alibaba în SUA este să sprijine brandurile americane, comercianții cu amănuntul, întreprinderile mici și fermierii să vândă consumatorilor și partenerilor comerciali din China, precum și altor piețe cheie din întreaga lume”, au spus investitorii Zhang.

„Urmărim îndeaproape ultima schimbare a politicilor guvernului SUA față de companiile chineze, care reprezintă o situație care decurge foarte lin.

Evaluăm situația și orice impact potențial cu atenție și minuțiune și vom lua măsurile necesare pentru a respecta orice nouă reglementare”, a adăugat el .

În același timp, compania din Hangzhou a declarat că vânzările din activitatea sa de comerț au crescut cu 34% în cele trei luni care se încheie în iunie, comparativ cu un an în urmă.

Acțiunile Alibaba au crescut cu peste 20% anul acesta, în timp ce investitorii din întreaga lume au dat bani către companiile de tehnologie despre care se vede că au avut de beneficiat, grație persoanelor care au stat acasă, din cauza coronavirusului.

Sursa: News24.ro.

Citește și