Colesterolul este de nelipsit din organism, însă, dacă este în cantități prea mari, atunci organismul tău este supus unor riscuri. Modifică-ți alimentația și utilizează sfaturi din natură. Vei fi uimit de rezultate!
Pentru mult timp, colesterolul ridicat era considerat o afecțiune a persoanelor de peste 50 de ani. Așadar, în ultimii ani, studiile au demonstrat că și persoanele tinere se luptă cu valori ridicate ale colesterolului rău (LDL), iar problemele nu se feresc să se arate: apar afecțiuni cardiovasculare ce pot duce la infarct, în special în rândul oamenilor sub 40 de ani. Astfel, niciodată nu este prea devreme să iei măsurile necesare pentru a te feri de colesterolul crescut. Și o poți face ușor, căci vei apela la următoarele ajutoare din natură:
1. Usturoiul
Usturoiul nu doar că ajută la dilatarea vaselor de sânge, ajutând la o circulație mai bună, dar și înlătură depunerea colesterolului pe pereții arterelor. Planta are proprietăți antifungice, facilitează funcționarea sistemului cardiovascular și reprezintă un antibiotic natural. De asemenea, usturoiul, asemeni cepei verzi, reduce presiunea sanguină, este antifungic, antibacterian și antiviral ce ajută la susținerea imunității.
2. Strugurii
Acest fruct a fost dintotdeauna considerat un aliment cu diverse proprietăți terapeutice: luptă cu calculii renali și biliari, scad nivelul acidului uric din sânge, sunt detoxifianți și regeneratori, te scapă de oboseala cronică, stres și dispoziție proastă. Bineînțeles, reduc și colesterolul.
3. Anghinarea
Este o plantă minune pentru problemele ficatului însă, anghinarea este foarte bună și în hipercolesterolemia provocată de o alimentație necorespunzătoare. Așadar, în afară de stimularea funcțiilor hepatice, anghinarea reduce nivelul de colesterol și al trigliceridelor din sânge, facilitează excreția colesterolului prin bilă și stopează stocarea grăsimilor în ficat.
4. Scorușul de munte
Fructele roșiatice și sferice ale acestui arbore, au cantități esențiale de tanin, dar și de vitamina A, C și vitamina din grupa B (B1, B2, B3). Grație taninurilor, fructele Scorușului de munte au proprietăți astringente.
5. Legumele verzi
Toate verdețurile și cruditățile de grădină pe care le regăsim pe piață: spanac, varză, broccoli, salată verde, ștevie, lobodă, urzici – scad nivelul colesterolului din sânge.
6. Avocado
Putem spune că avocado este un fruct complet. Este foarte nutritiv, reprezentând de asemenea și o sursă plină de fibre și grăsimi mono nesaturate, doi nutrienți care, ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) și la mărirea colesterolului bun (HDL).
Sursa – Glow Magazin.