Actualitate

Alocațiile pentru copii. Cât acordă statul în celelalte țări europene

Alocațiile pentru copii. Cât acordă statul în celelalte țări europene

Autoliv

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu 322 de voturi „pentru” şi 2 abţineri, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

În România, cei 9,4 euro pe lună (cât reprezintă cei 42 lei) alocaţi copiilor de peste doi ani reprezentau doar 4,3% din salariul minim pe economie, potrivit unui raport al organizaţiei Salvaţi copiii. Acum, ponderea va fi de 8,6%.

În Italia, de exemplu alocaţia lunară ajunge la 258 euro pe lună, iar în Suedia alocaţiile variază între 120 euro şi 218 euro pe copil, în funcţie de numărul de copii din familie.

În Marea Britanie, sunt mai multe tipuri de indemnizaţii acordate copiilor. Există o alocaţie standard, care reprezintă aproximativ 100 euro pentru primul copil şi câte 65 euro pentru ceilalţi copii, la care se adaugă Child Tax Credit, o sumă variabilă, dependentă de anumite condiţii şi venituri, care poate ajunge la peste 3.000 euro pe an.

În Irlanda, alocaţia pentru fiecare copil este de 130 euro (în cazul primilor trei născuţi) şi de 140 euro de la al patrulea copil în sus. Ca şi britanicii, irlandezii mai acordă şi alte subvenţii şi ajutoare copiilor care pot dubla sau chiar tripla această sumă.

În Olanda, alocaţia standard pentru copii creşte o dată cu vârsta copilului şi se acordă trimestrial, ajungând până la 273 euro. Mai există o indemnizaţie suplimentară, acordată lunar de Guvern, cu un cuantum variabil în funcţie de anumite condiţii.

Germania plăteşte câte 164 euro pentru primul copil şi până la 170 euro pentru al treilea, iar în Finlanda, alocaţia pentru primul copil este de 104 euro pe lună şi ajunge la suma de 189 euro pentru al cincilea copil.

Cele mai mici alocații le acordă Ungaria, 63 de euro lunar copiillor și chiar şi Bulgaria, mai mulți bani decât România, înainte de decizia de ieri, 13 euro lunar.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: