Am putea ajunge la un deficit de două miliarde de euro

0

 Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a declarat, la ieşirea de la o conferinţă privind risipa alimentară, că România ar putea ajunge la un deficit de 2 miliarde de euro în comerțul cu produse agricole. „În traducere liberă exportăm subvenţii”, a spus ministrul.

„Dacă am înlocui exportul de animale vii cu exportul de carne ar fi mult mai bine pentru industria alimentară românească, pentru crescători şi în general pentru economia românească, pentru că noi avem un deficit comercial care creşte în fiecare an, iar anul acesta am putea, eu sper să nu ajungem, la două miliarde de euro. Adică noi să avem deficitul comercial egal cu subvenţiile pe care le acordăm. În traducere liberă exportăm subvenţii”, a declarat Adrian Oros.

Deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare, în primele opt luni ale anului, este de 1,14 miliarde euro, conform datelor anunțate recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Se înregistrează deficite comerciale la carne și organe comestibile, lapte și produse lactate, legume și fructe, preparate pe bază de cereale și se înregistrează excedente comercialenla exportul de cereale, animale vii, semințe și fructe oleaginoase.

Sursa: News24.ro.

Citește și