Autoliv Lugoj

Social

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Cetateanul Lugoj

O micuță afacere cu pâine înființată în 1934 de o familie de elveției și dezvoltată timp de trei generații se extinde într-un sat de lângă Lugoj. E vorba de o fabrică de panificație, construită la Mănăștiur. Aici se vor fabrica produse fără gluten, și nu numai, care vor merge în cea mai mare parte la export. Numai investiția în prima linie de producție depășește cinci milioane de euro.

tradition-Famille-Cornu
Familia elvețiană care a pus bazele brutăriei care se extinde în România prin realizarea unei investiții de zeci de milioane de euro FOTO www.cornu.ch

Pe șantierul de la Mănăștiur, acolo unde s-a construit deja o parte a fabricii, este agitație mare. Constructorii încearcă să găsească soluții la problemele de pe șantier, iar într-unul dintre birourile provizorii amenajate pe șantier e o ședință condusă de Marc André Cornu, președintele și directorul general al grupului elvețian care realizează investiția de la Mănăștiur.

Îmbrăcat într-o cămașă de un alb imaculat, înconjurat de hârtii și de colaboratori, nepotul celui care avea să pună bazele companiei Cornu SA, în 1934, Marc André Cornu încearcă să găsească soluții pentru finalizarea primei linii și pornirea producției de la Mănăștiur. Într-un scurt interviu pentru Cetățeanul, Marc André Cornu a explicat planurile pe care le are la Mănăștiur și ce va produce fabrica sa în satul de lângă Lugoj.

Cornu a declarat că înainte de a alege Mănăștiurul pentru realizarea investiției a fost discutată și posibilitatea realizării investiției la Lugoj sau în apropierea Timișoarei, dar „a fost doar o primă întâlnire în care s-a făcut un schimb de informații, nimic mai mult”.

Planul investitorului elvețian este de a realiza la Mănăștiur 14 linii de producție. Acum se lucrează la prima linie de producție, în care se va fabrica un produs de panificație fără gluten. „E o pâine crocantă fără gluten. Acest tip de produs nu se regăsește pe piața din România. Clientela țintă este formată din persoane care aleg să consume acest tip de produse sau care consumă aceste produse din cauza intoleranței la gluten. O mare parte a producției va fi exportată”, a declarat Marc André Cornu, potrivit căruia în prima linie de producție vor fi aproximativ 25 de angajați. „Nu am întâmpinat probleme în găsirea angajaților. Singura dificultate de care ne-am lovit a fost găsirea unui tehnician. Din punct de vedere al angajaților, am primit un număr foarte mare de CV-uri. Cred că există un interes cu privire la domeniul de activitate. Cred că e un aspect important pentru populație faptul că industria care se dezvoltă aici este o industrie nepoluantă”, a mai declarat investitorul elvețian, care își propune să angajeze la finalul investiției de la Mănăștiur 300 de oameni.

„Avem surprize în activitatea de construcție a acestei prime linii de producție. Așteptăm să finalizăm această primă linie pentru a vedea la ce trebuie să ne așteptăm în continuare”, a mai declarat antreprenorul, care nu a putut preciza valoarea totală a investiției, precizând doar că numai investiția în prima linie va depăși cinci milioane de euro. Planul este de construire a 14 linii de producție. „În ceea ce privește investiția globală, acum nu am o cifră”, a mai spus Cornu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Bianka

    1 august 2016 at 15:03

    … si ca a cumparat fosta cofetarie Nicol nimic in text ?? Oricum era un birt acolo …. spre sa faca ceva ca lumea.

  2. Alin

    1 august 2016 at 17:42

    Pana la 300 muncitori e cale lunga.Sa vedem conditile de munca!

  3. Pingback: La fabrica de biscuiţi de la Mănăştiur încep angajările! Teste la prima linie de producţie | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Cea mai nouă parcare pe care o face Primăria stârneşte nemulţumirea lugojenilor. Consilier local: se încalcă legea!

Daniel Groza1 martie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017

[FOTO] O casă din Coşteiu a luat foc! Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge văpaia

Gabriel Iosa14 februarie 2017

SĂNĂTATE – Cum poţi elimina toxine din organism cu ajutorul orezului

Cetateanul11 februarie 2017

GASTRONOMIE – Cea mai ciudată dulceaţă, pe care o face un bucătar din Banat, are două ingrediente inedite

Cetateanul11 februarie 2017

EXCLUSIV: Elevii din Timiș vor primi doar cornuri de luni! CJT nu a fost în stare sa facă licitația pentru lapte

Gabriel Iosa10 februarie 2017

Spitalul din Lugoj iniţiază un nou proiect mamut, de 1.000.000 de euro, pe fonduri europene, pentru chirurgie şi ATI

Gabriel Iosa8 februarie 2017

Primăria Lugoj vrea să investească peste cinci milioane de euro ca să schimbe viaţa romilor

Daniel Groza31 ianuarie 2017

Lugojenii vor plăti mai mult pentru gunoi. Salprest se pregăteşte să majoreze costul salubrităţii

Daniel Groza30 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: