Social

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Autoliv

O micuță afacere cu pâine înființată în 1934 de o familie de elveției și dezvoltată timp de trei generații se extinde într-un sat de lângă Lugoj. E vorba de o fabrică de panificație, construită la Mănăștiur. Aici se vor fabrica produse fără gluten, și nu numai, care vor merge în cea mai mare parte la export. Numai investiția în prima linie de producție depășește cinci milioane de euro.

tradition-Famille-Cornu
Familia elvețiană care a pus bazele brutăriei care se extinde în România prin realizarea unei investiții de zeci de milioane de euro FOTO www.cornu.ch

Pe șantierul de la Mănăștiur, acolo unde s-a construit deja o parte a fabricii, este agitație mare. Constructorii încearcă să găsească soluții la problemele de pe șantier, iar într-unul dintre birourile provizorii amenajate pe șantier e o ședință condusă de Marc André Cornu, președintele și directorul general al grupului elvețian care realizează investiția de la Mănăștiur.

Îmbrăcat într-o cămașă de un alb imaculat, înconjurat de hârtii și de colaboratori, nepotul celui care avea să pună bazele companiei Cornu SA, în 1934, Marc André Cornu încearcă să găsească soluții pentru finalizarea primei linii și pornirea producției de la Mănăștiur. Într-un scurt interviu pentru Cetățeanul, Marc André Cornu a explicat planurile pe care le are la Mănăștiur și ce va produce fabrica sa în satul de lângă Lugoj.

Cornu a declarat că înainte de a alege Mănăștiurul pentru realizarea investiției a fost discutată și posibilitatea realizării investiției la Lugoj sau în apropierea Timișoarei, dar „a fost doar o primă întâlnire în care s-a făcut un schimb de informații, nimic mai mult”.

Planul investitorului elvețian este de a realiza la Mănăștiur 14 linii de producție. Acum se lucrează la prima linie de producție, în care se va fabrica un produs de panificație fără gluten. „E o pâine crocantă fără gluten. Acest tip de produs nu se regăsește pe piața din România. Clientela țintă este formată din persoane care aleg să consume acest tip de produse sau care consumă aceste produse din cauza intoleranței la gluten. O mare parte a producției va fi exportată”, a declarat Marc André Cornu, potrivit căruia în prima linie de producție vor fi aproximativ 25 de angajați. „Nu am întâmpinat probleme în găsirea angajaților. Singura dificultate de care ne-am lovit a fost găsirea unui tehnician. Din punct de vedere al angajaților, am primit un număr foarte mare de CV-uri. Cred că există un interes cu privire la domeniul de activitate. Cred că e un aspect important pentru populație faptul că industria care se dezvoltă aici este o industrie nepoluantă”, a mai declarat investitorul elvețian, care își propune să angajeze la finalul investiției de la Mănăștiur 300 de oameni.

„Avem surprize în activitatea de construcție a acestei prime linii de producție. Așteptăm să finalizăm această primă linie pentru a vedea la ce trebuie să ne așteptăm în continuare”, a mai declarat antreprenorul, care nu a putut preciza valoarea totală a investiției, precizând doar că numai investiția în prima linie va depăși cinci milioane de euro. Planul este de construire a 14 linii de producție. „În ceea ce privește investiția globală, acum nu am o cifră”, a mai spus Cornu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Bianka

  1 august 2016 at 15:03

  … si ca a cumparat fosta cofetarie Nicol nimic in text ?? Oricum era un birt acolo …. spre sa faca ceva ca lumea.

 2. Alin

  1 august 2016 at 17:42

  Pana la 300 muncitori e cale lunga.Sa vedem conditile de munca!

 3. Pingback: La fabrica de biscuiţi de la Mănăştiur încep angajările! Teste la prima linie de producţie | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Primarii din Ţara Făgetului mai speră la Carpaticus Arena, un proiect grandios, care ar aduce 500 de locuri de muncă

Cetateanul25 aprilie 2017

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Daniel Groza24 aprilie 2017

Pâinea rustică a Brutăriei Ardelean, locul II pe țară. Cetăţeanul vă prezintă reţeta după care este făcută

Daniel Groza20 aprilie 2017

Stocuri de sânge la minim. Timișenii sunt chemați să doneze

Cetateanul20 aprilie 2017

FOTO – Adventure Park Nădrag e gata! Primăria caută pe cineva să-l administreze

Daniel Groza19 aprilie 2017

Retroparadă la Timișoara. Participă și lugojeanul cu cea mai mare colecție de autoturisme Dacia din România

Daniel Groza18 aprilie 2017

Uica Mihai recomadă drobul de pui, pentru cei care nu mănâncă miel. Cum îl pregăteşti acasă

Daniel Groza14 aprilie 2017

Trei reţete originale pentru gătit carnea de miel de la Uica Mihai, cel mai cunoscut bucătar din Banat

Daniel Groza13 aprilie 2017

Calitatea vietii la locul de munca, un element cheie pentru productivitatea companiilor

Daniel Groza12 aprilie 2017

Doi copii au ajuns la spital după ce le-a ars casa, într-un sat de lângă Lugoj. Imobilul a luat foc din neglijenţa mamei

Daniel Groza11 aprilie 2017

Bisericile datoare la bugetul Lugojului nu vor mai putea să primească finanţări de la Primărie

Cetateanul11 aprilie 2017

Mitropolitul Banatului vine la Lugoj, pentru Sfinţirea Apei

Cetateanul11 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: