ALDE

Cetateanul

Social

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Cetateanul Lugoj

PMP

O micuță afacere cu pâine înființată în 1934 de o familie de elveției și dezvoltată timp de trei generații se extinde într-un sat de lângă Lugoj. E vorba de o fabrică de panificație, construită la Mănăștiur. Aici se vor fabrica produse fără gluten, și nu numai, care vor merge în cea mai mare parte la export. Numai investiția în prima linie de producție depășește cinci milioane de euro.

tradition-Famille-Cornu
Familia elvețiană care a pus bazele brutăriei care se extinde în România prin realizarea unei investiții de zeci de milioane de euro FOTO www.cornu.ch

Pe șantierul de la Mănăștiur, acolo unde s-a construit deja o parte a fabricii, este agitație mare. Constructorii încearcă să găsească soluții la problemele de pe șantier, iar într-unul dintre birourile provizorii amenajate pe șantier e o ședință condusă de Marc André Cornu, președintele și directorul general al grupului elvețian care realizează investiția de la Mănăștiur.

Îmbrăcat într-o cămașă de un alb imaculat, înconjurat de hârtii și de colaboratori, nepotul celui care avea să pună bazele companiei Cornu SA, în 1934, Marc André Cornu încearcă să găsească soluții pentru finalizarea primei linii și pornirea producției de la Mănăștiur. Într-un scurt interviu pentru Cetățeanul, Marc André Cornu a explicat planurile pe care le are la Mănăștiur și ce va produce fabrica sa în satul de lângă Lugoj.

Cornu a declarat că înainte de a alege Mănăștiurul pentru realizarea investiției a fost discutată și posibilitatea realizării investiției la Lugoj sau în apropierea Timișoarei, dar „a fost doar o primă întâlnire în care s-a făcut un schimb de informații, nimic mai mult”.

Planul investitorului elvețian este de a realiza la Mănăștiur 14 linii de producție. Acum se lucrează la prima linie de producție, în care se va fabrica un produs de panificație fără gluten. „E o pâine crocantă fără gluten. Acest tip de produs nu se regăsește pe piața din România. Clientela țintă este formată din persoane care aleg să consume acest tip de produse sau care consumă aceste produse din cauza intoleranței la gluten. O mare parte a producției va fi exportată”, a declarat Marc André Cornu, potrivit căruia în prima linie de producție vor fi aproximativ 25 de angajați. „Nu am întâmpinat probleme în găsirea angajaților. Singura dificultate de care ne-am lovit a fost găsirea unui tehnician. Din punct de vedere al angajaților, am primit un număr foarte mare de CV-uri. Cred că există un interes cu privire la domeniul de activitate. Cred că e un aspect important pentru populație faptul că industria care se dezvoltă aici este o industrie nepoluantă”, a mai declarat investitorul elvețian, care își propune să angajeze la finalul investiției de la Mănăștiur 300 de oameni.

„Avem surprize în activitatea de construcție a acestei prime linii de producție. Așteptăm să finalizăm această primă linie pentru a vedea la ce trebuie să ne așteptăm în continuare”, a mai declarat antreprenorul, care nu a putut preciza valoarea totală a investiției, precizând doar că numai investiția în prima linie va depăși cinci milioane de euro. Planul este de construire a 14 linii de producție. „În ceea ce privește investiția globală, acum nu am o cifră”, a mai spus Cornu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Bianka

    1 august 2016 at 15:03

    … si ca a cumparat fosta cofetarie Nicol nimic in text ?? Oricum era un birt acolo …. spre sa faca ceva ca lumea.

  2. Alin

    1 august 2016 at 17:42

    Pana la 300 muncitori e cale lunga.Sa vedem conditile de munca!

  3. Pingback: La fabrica de biscuiţi de la Mănăştiur încep angajările! Teste la prima linie de producţie | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

[VIDEO] Furt ca în filme, surprins de camerele de supraveghere lângă Lugoj! Unul dintre hoţi „a pozat” fără să vrea, în timp ce acţiona

Gabriel Iosa5 decembrie 2016

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în centrele din Lugoj

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Liceele „Brediceanu”, „Braniște” și „Vlaicu” îi ajută pe lugojeni să scape de deșeurile electrice

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de timişeni şi-au pierdut pensia de boală în acest an. În zona Lugoj-Făget-Buziaș au fost depensionate 17 persoane

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016

Adăpostul de iarnă pentru oamenii străzii va funcţiona şi în acest an la Lugoj

Iasmina Olariu16 noiembrie 2016

Zeci de participanți la a doua ediție a competiției sportive „Știu că pot!”, organizată de DGASPC Timiș

Iasmina Olariu16 noiembrie 2016

Anul acesta au solicitat șomaj mai puțini absolvenți decât în 2015

Iasmina Olariu14 noiembrie 2016

Lugojenii își pot testa gratuit glicemia, de Ziua Mondială a Diabetului

Iasmina Olariu9 noiembrie 2016

S-a promulgat legea prin care românii își pot cumpăra vechimea în câmpul muncii. Cine are dreptul și în ce condiții

Iasmina Olariu4 noiembrie 2016

Un nou curs de calificare pentru agenți de securitate organizat gratuit de ALOFM Lugoj

Iasmina Olariu1 noiembrie 2016

Peste 6.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la medicii de familie din județul Timiș. Cine poate fi imunizat

Iasmina Olariu31 octombrie 2016

Hella achiziționează pentru spitalul din Lugoj aparatură în valoare de peste 2.800 de euro

Iasmina Olariu29 octombrie 2016