Amazon acuză Future de tranzacții privilegiate, deoarece încearcă să blocheze tranzacția Reliance

0

Amazon.com Inc a cerut autorității de reglementare a pieței din India să investigheze Future Retail Ltd pentru tranzacții privilegiate, a arătat o scrisoare văzută de Reuters, deoarece încearcă să îl împiedice pe partenerul său de afaceri să devină parte a imperiului rival al Reliance.

Gigantul american a făcut presiuni pe Securities and Exchange Board of India (SEBI) pentru a revizui acordul lui Reliance din august pentru a cumpăra retail, logistică și alte active de la Future Group pentru 3,4 miliarde de dolari, inclusiv datorii.

Amazon susține că a avut un acord din 2019 cu Future, care a împiedicat vânzarea activelor de vânzare cu amănuntul ale grupului indian către anumite părți, inclusiv Reliance Industries Ltd, care este condusă de cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani.

Scrisoarea din 8 noiembrie adresată SEBI pretinde că Future Retail i-a dezvăluit lui Reliance detalii sensibile la preț ale unei măsuri acordate de un arbitru din Singapore pentru a bloca tranzacția.

Scopul este urmărit îndeaproape ca un test cheie al faptului dacă firmele, instanțele și autoritățile de reglementare din India vor respecta deciziile de arbitraj luate în conformitate cu normele de arbitraj din străinătate și se adaugă durerilor de cap pentru Amazon în India, care se ocupă și de provocările antitrust.

Ordonanța a fost acordată duminică 25 octombrie și a fost raportată de către mass-media, iar Amazon a emis o scurtă declarație în care spunea că salută decizia.

Reliance, mai târziu în acea seară, a declarat într-un registru bursier că a fost informat despre ordinul de arbitraj și că își va impune drepturile de a încheia tranzacția cu Future fără întârziere.

În acest dosar din 25 octombrie, Amazon susține în scrisoarea sa de 20 de pagini, care indică faptul că grupul lui Ambani era în măsură să detalieze detaliile „sensibile la preț” ale ordinului de executare.

Grupul lui Ambani „nu a luat parte la procedura de arbitraj … și ar fi putut primi detalii legate de aceasta doar de la FRL (Future Retail) sau de la Promotorii săi”, se spunea în scrisoare.

Un purtător de cuvânt al grupului Future a afirmat într-o declarație adresată Reuters că neagă acuzațiile făcute în scrisoare și că știrile despre ordonanță sunt în domeniul public, de duminică.

Reliance și SEBI nu au răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii. Amazon a refuzat să comenteze conținutul scrisorii. Future Retail, care a susținut că acordul Amazon anul trecut a fost doar cu o unitate separată a Future Group, a emis o declarație la bursă în dimineața zilei de 26 octombrie, spunând că examinează ordinul de arbitraj și că crede că ordinul va trebui să fie testat de legea indiană.

Citeste continuarea Amazon acuză Future de tranzacții privilegiate, deoarece încearcă să blocheze tranzacția Reliance

Citește și