Amazon lansează farmacie online în India

0

Gigantul de retail online Amazon a lansat o farmacie pe internet în India, marcând intrarea sa pe piața de medicamente online din țară. Amazon Pharmacy va debuta în Bangalore și poate fi testat în alte orașe din India.

Mișcarea vine pe măsură ce afacerea cu medicamente online a primit un impuls major în timpul pandemiei coronavirusului. În acest an, gigantii tehnologici ai SUA au investit miliarde de dolari în economia indiană.

Serviciul Amazon Farmacia oferă rețete, medicamente fără prescripție și medicamente tradiționale Ayurveda, precum și dispozitive de bază pentru sănătate.

„Acest lucru este deosebit de relevant în vremurile actuale, deoarece îi va ajuta pe clienți să-și satisfacă nevoile esențiale în timp ce stau în siguranță acasă”, a spus un purtător de cuvânt al Amazon.

Amazon și-a început mutarea în comerțul cu amănuntul farmaceutic în 2017. În anul următor, a cumpărat PillPack, începând cu SUA, medicamente pentru livrare la domiciliu.

La sfârșitul anului trecut, compania a introdus brandul Amazon Pharmacy în serviciul PillPack.

În ianuarie, Amazon a depus pe marca comercială numele Amazon Pharmacy în Marea Britanie, Australia și Canada. Mișcarea a fost văzută ca un semn că compania urma să-și extindă în mod semnificativ activitatea de medicamente eliberate pe bază de rețetă în afara SUA.

În ultimele luni, India a înregistrat miliarde de dolari investiții de către gigantii tehnologici din SUA.

La începutul acestui an, directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, s-a angajat să facă investiții majore în India. Vorbind la un eveniment al companiei din New Delhi în ianuarie, el a spus că secolul XXI „va fi secolul indian”.

Amazon a stabilit planuri ambițioase de extindere în cea mai mare democrație din lume, unde a investit aproximativ 6,5 miliarde de dolari (5 miliarde de lire sterline).

La fel ca retailerul american rival Walmart, consideră potențial major de creștere în economie.

În mai, Amazon a intrat în afaceri de livrare a mesei din India cu un proces în patru părți din Banglore. Luna trecută, Google a devenit cel mai mare mare pion american care a investit în afacerea digitală a conglomeratului indian Reliance Industries.

Motorul de căutare deținut de Alphabet a fost de acord să plătească 4,5 miliarde de dolari pentru o participație de 7,7% în platformele Jio.

Proprietarul miliardar al companiei Reliance, Mukesh Ambani, a declarat că cele două companii vor dezvolta telefoane pentru rețele 4G și 5G.

Tot în iulie, Google a declarat că va investi aproximativ 10 miliarde de dolari în India în următorii cinci până la șapte ani, alăturându-se unei liste de noi investitori în Jio care include Facebook, Intel și Qualcomm.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și