Actualitate

Ambasada Americii și Fundația Pâinea Vieții răspund la incidentul de la Lugoj

Ambasada Americii și Fundația Pâinea Vieții răspund la incidentul de la Lugoj

Autoliv

La solicitarea ziarului Cetățeanul, Ambasada Americii la București a emis un punct de vedere referitor la incidentul petrecut sâmbătă la Lugoj când sala Teatrului a fost evacuată în timpul unui eveniment cultural mai devreme decât se preconizase inițial.

Americanii susțin că nu au cunoștință și nu au luat parte la vreun incident.

“Ambasada a auzit de la diverse instituții  de presă despre un presupus incident petrecut în timpul unei vizite recente a ambasadorului la Lugoj. Ambasada nu are cunoștință de niciun incident care să fi avut loc în legatură cu această vizită.  Vizita la Lugoj a fost o ocazie pentru ambasador să întâlnească oamenii din acea comunitate și să se bucure împreuna cu ei de genul special de muzica americană oferit de Stash Wyslouch String Band” , este răspunsul către ziarul nostru remis de Biroul de Presă al Ambasadei SUA.

Pe de altă parte, și Fundația coorganizatoare a evenimentelor a emis un punct de vedere conform căruia organizatorii Galei de premiere din cadrul Concursului Clara Peia nu și-au gestionat timpul destul de eficient, iar decizia de părăsire a teatrului ar fi aparținut în totalitate organizatorilor aflați pe scenă.

Redăm mai jos textul integral al comunicatului:

”Vă comunicăm faptul că Fundația nostră a fost implicată la 23.04.2016 în organizarea a două evenimente de o deosebită importanță pentru municipiul Lugoj.

La primul eveniment ,, Gala Laureaților “ a Concursului Internațional de interpretare pianistică ,, Clara Peia “ cu începere de la ora 17:00 și cu încheiere la ora 18:30, Fundația noastră prin cele două instituții locale de media ,televiziunea TEN TV și radioul NOVA FM, a fost  partener media.

La cel de-al doilea eveniment ,Concertul de muzică Bluegrass al formației americane Stash Wyslouch String Band, Fundația noastră a avut deosebita onoare de a fi coorganizator împreună cu Ambasada S.U.A. la București, Primăria Municipiului Lugoj și Casa de cultură a Municipiului Lugoj.

În legătură cu publicarea în presa locală, on-line, a unor informații incomplecte cu privire la aceste evenimente vă comunicăm următoarele:

  1. Implicarea nostră în ambele evenimente a fost cu scopul unic de a promova orașul Lugoj și valorile sale patrimoniale și umane.Precizăm căci Fundația” Pâinea Vieții” NU este implicată nici prin activitățile pe care le desfășoară nici prin membrii Fundației ca și persoane fizice în activități de natură partizană ale vreunui partid politic aflat în precampanie electorală, nici un membru al Fundației nu este membru de partid sau candidat al unei formațiuni politice sau candidat independent  pentru alegerile din 2016.

  2. Pentru ca ambele evenimente să se desfășoare în condiții optime impuse de eveniment și de prezența invitaților, programul de desfășurare a lor a fost fixat si convenit de ambele echipe de organizare ,pentru primul cu Domnul Prof. Dr. Constantin Tufan Stan iar pentru cel de-al doilea eveniment cu Domnul Francisc Boldea , primarul Mun. Lugoj, cu mai mult timp în urmă și anunțat chiar și în presă, vezi art. din Cetațeanul on-line din 22.04.2016 scris de Cosmin Nițoiu,, Măsuri extreme de securitate pentru vizita Ambasadorului Americii la Lugoj, vezi programul comple”.

  3. Deoarece la concertul trupei americane urma să fie prezent atașatul de presă al Ambasadei am adresat aecstuia invitația de a participa la Gala Laureaților, unde acesta a acceptat să fie prezent.

În urma invitației făcute de către Primarul Municipiului Lugoj în calitate de gazdă și coorganizator a celor două evenimente am primit confirmarea că la cel de-al doilea eveniment adică Concertul trupei americane Stash Wyslouch String Band, va fi prezent și Excelența Sa Domnul Hans Klemm, ambasadorul S.U.A. la București cu începere de la ora 20:00.

La aflarea acestei vești s-a propus organizatorilor Galei

Laureatilor, începerea Galei cu o oră mai devreme adică la ora 16:00, deoarece la ora 18:30 sala Teatrului Traian Grozăvescu, trebuia să fie goală datorită procedurilor premergătoare celui de-al doilea eveniment, proceduri de natură tehnică și de securitate, propunere respinsă de organizatorii Galei, pe motiv că este timp suficient în 90 de minute pentru terminarea evenimentului.

  1. În timpul desfășurării Galei, adică în jurul orei ,18:05 , după decernarea premiului cel mare Clara Peia de către atașatul de presă al Ambasadei S.U.A. la București, din culise organizatorii Galei au fost atenționați de către Domnul Ilie Constantin , că mai au 30 de minute pentru a termina Gala, timp în care doamna profesor Carmen Schoner a carei voce se aude pe filamre, menționând despre cele 30 de minute, decide și anunță la microfon că spectacolul se oprește și se va continua la Școala de muzică Filaret Barbu.

Informăm cu regret, opinia publică că intreruperea acestei Gale nu are ca și cauză vreo modificare de program în timpul Galei,modificare cauzată de vizita Excelenței Sale Domnul Hans Klemm, ambasadorul S.U.A. la București sau vreo decizie de ultim moment a Domnului Primar Ing. Francisc Boldea, sau a președintelui Fundației Misiunea Pâinea Vieții,dl. Olariu Daniel ci este așa cum însuși  Dl. Prof. Dr. Constantin Tufan Stan a declarat în discuția avută personal cu Dl. Olariu Daniel, și apoi în articolul din ziarul on-line Adevarul de Timișoara din data de 24.04.2016 scris de Domnul Daniel Dancea ,,Momentul jenant de la vizita Ambasadorului Americii în Banat”: ,, A fost un incident  neplăcut pe care nu l-a dorit nimeni” întâmplat din ,,cauza lipsei de comunicare”.

Cu toate că din declarația domnului  profesor , reiese că mai erau 20 de minute de timp alocat organizării Galei , s-a hotărât  întreruperea bruscă a evenimentului și continuarea lui la Școala de Muzică Filaret Barbu din Lugoj.

În urma analizării imaginiilor filmate de către televiziune TEN TV, imagini care pot fi puse la dispoziția presei, reiese clar că timpul alocat pentru Gala Laureațiilor  Clara Peia, timp agreat de către organizatori, nu a fost gestionat la nivelul maxim de eficientă, nivel cerut de importanța evenimentului, precum și faptul că decizia întreruperii evenimentului cât și continuare lui în altă locație a aparținut în totalitate organizatorilor aflați pe scenă.

Ec.  Olariu Daniel Gabriel

Președintele Fundației ,,Misiunea Pâinea Vieții”

SPP anunță că nu a avut oameni la vizita ambasadorului american la Lugoj și nu avea cum să ordone evacuarea Teatrului

Boldea: ”Nu eu am ordonat evacuarea copiilor. SPP-ul a hotărât să se golească Teatrul”

VIDEO! Administrația Boldea a evacuat participanții la un concurs internațional pentru ambasadorul Americii

VIDEO! Ambasadorul Americii a primit Cheia Orașului: ”Niciunde nu am fost primit ca la Lugoj”

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: