Actualitate

Amendă sau simulator? Lugojenii vor putea trăi experienţa unui accident în cadrul campaniei „Condu prudent, alege viaţa!”

Amendă sau simulator? Lugojenii vor putea trăi experienţa unui accident în cadrul campaniei „Condu prudent, alege viaţa!”

Autoliv

Purtarea centurii de siguranţă este una dintre normele rutiere de bază, pe care poliţiştii o verifică şi sancţionează, dacă nu este respectată, de fiecare dată când opresc participanţii la trafic. La Lugoj, în fiecare an au loc zeci de accidente, multe dintre ele grave, vieţile conducătorilor auto sau ale pasagerilor acestora fiind puse în pericol din cauză că nu poartă centurile de siguranţă.

Sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 9 dimineaţa, pe platoul din faţa Casei de Cultură s Sindicatelor are loc la Lugoj prima ediţie a campaniei „Condu prudent, alege viaţa!”, pusă la cale de Clubul Rotaract Lugoj şi Poliţia Municipiului Lugoj, alături de IPJ Timiş. Campania constă în „sancţionarea” şoferilor care nu poartă centura de siguranţă cu o tură într-un simulator de accidente.

„Cu ajutorul poliţiştilor, vor fi opriţi şoferii care nu poartă centura de siguranţă. În loc de amenda pe care ar fi primit-o în mod normal, aceştia vor fi invitaţi să experimenteze pe cont propriu senzaţia unui accident rutier la viteză mică, cu ajutorul simulatorului. Dorim prin acest proiect să subliniem cât de importantă este utilizarea centurii de siguranţă în orice situaţie, fie că avem de condus sute de kiloemtri sau că mergem doar până la supermarket”, a declarat Albert Garboni, manager de proiect.

Prin „Condu prudent, alege viaţa!”, campanie iniţiată în 2008 la nivelul Districtului 2241 România şi Republica Moldova s-a avut în vedere sensibilizarea conducătorilor auto asupra accidentelor rutiere numeroase, cauzate cu preponderenţă de comportamentul agresiv la volan şi imprudenţă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: