Amenzi de peste 7.250 lei aplicate de poliţiştii rutieri

0

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat marţi 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 7.250 lei în urma unei acţiuni care a avut loc în zona Piaţa Universităţii pentru conştientizarea participanţilor la trafic care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Potrivit Brigăzii Rutiere, în cadrul acţiunii au fost aplicate 22 amenzi pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi 10 pentru folosirea telefonului mobil.

Din data de 12 octombrie a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare.

Potrivit Brigăzii rutiere, nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă (870-1160 lei) şi 4 puncte penalizare.

De asemenea, sunt sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă şi conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere. În momentul în care conducătorul unui vehicul încalcă o regulă privind circulaţia vehiculelor în timp ce ţine în mână sau foloseşte telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancţionat cu 4-5 puncte-amendă (580-725) şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă se sancţionează cu 2-3 puncte amendă si 2 puncte penalizare, iar nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare, precum si nerespectarea condiţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţa constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă si 3 puncte penalizare.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și