Angelina Jolie vinde pictura lui Winston Churchill pentru un preț record de 7 milioane de lire sterline

0

Un tablou al fostului prim-ministru britanic Sir Winston Churchill, deținut de Angelina Jolie, s-a vândut cu 7 milioane la licitație la Londra. Prețul de vânzare a fost de aproape patru ori mai mare decât estimarea de pre-vânzare și a depășit recordul anterior pentru o pictură Churchill, care era puțin sub 1,8 milioane GBP.

Turnul moscheii Koutoubia, pictat în Marrakech în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost vândut unui cumpărător anonim. Purtătorul de cuvânt al lui Christie a numit-o „cea mai importantă operă a lui Churchill”.

„În afară de distinsa sa proveniență, este singurul peisaj pe care l-a realizat în timpul războiului”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Churchill, un artist îndrăgostit, s-a inspirat din orașul marocan și a pictat în ulei Turnul Moscheii Koutoubia în urma Conferinței de la Casablanca din 1943. El a continuat să-i dea piesa finită colegului său din timpul războiului, președintele american Franklin Roosevelt.

Lucrarea și-a găsit în cele din urmă drumul în mâinile actriței Angelina Jolie când a fost scoasă la vânzare în New Orleans în 2011. Licitarea frenetică la vânzarea de luni, o mare parte din telefon, a condus la venirea licitației la prețul record de vânzare de 7 milioane de lire sterline, distrugând așteptările de pre-vânzare de la 1,5 la 2,5 milioane de lire sterline.

Christie’s a declarat că cifra de vânzare cu comision a depășit 8,2 milioane de lire sterline. Alte două picturi ale lui Churchill au intrat și ele sub ciocan, cele trei lucrări luând împreună 9,43 milioane de lire sterline.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și