Aparițiile companiei Baidu îmblânzesc debutul din Hong Kong, pe măsură ce investitorii sunt îngrijorați de strângerea de fonduri din oraș

0

Baidu a debutat marți în cotarea sa secundară din Hong Kong, provocând o tendință a aparițiilor din prima zi pe bursă, în timp ce investitorii erau îngrijorați de o explozie a strângerii de fonduri din oraș și au pus la îndoială planurile de creștere ale companiei.

Starea de spirit sumbră a investitorilor față de ofertele de tehnologie chineză a fost întărită cu site-ul video Bilibili BILI.O, care a strâns 2,6 miliarde de dolari, mai puțin decât se aștepta în listarea sa secundară.

Acțiunile Baidu s-au tranzacționat la 252,80 dolari SUA până la prânz, practic la fel comparativ cu prețul de 252 dolari SUA stabilit pentru listarea sa în Hong Kong, care a strâns 3,1 miliarde de dolari.

Debutul este lipsit de speranță în comparație cu unii dintre cei mai importanți pioni ai orașului în 2021, cum ar fi Kuaishou Technology 1024.HK, care a câștigat 160% la începutul lunii februarie. Hong Kong a înregistrat o creștere de 31,4 miliarde de dolari prin vânzările de acțiuni până în acest an, comparativ cu 8,6 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce a determinat îngrijorarea că apetitul de a cumpăra noi tranzacții ar putea fi slăbit.

„Există prea multă birocrație în jur, listările nu au fost nesfârșite, iar companiile au strâns bani atât de ușor, fără nicio nevoie reală”, a spus un manager de fonduri din Hong Kong care nu a putut fi numit deoarece nu era autorizat să vorbească cu mass-media.

„Pe cei care se întorc în Hong Kong îi înțeleg , dar pe mulți nu îi înțeleg.”

Începutul domol al lui Baidu în Hong Kong vine pe măsură ce acțiunile sale cotate la New York au crescut cu 3,4% luni și au crescut cu 23% de la începutul anului. Indicele Hang Seng din Hong Kong HSI a scăzut cu 1,2% marți.

Președintele și CEO-ul companiei Baidu, Robin Li, a declarat că listarea secundară este o reîntoarcere pentru companie.

„Când Baidu a fost listat în Nasdaq … am spus că Nasdaq era doar una dintre opririle noastre. Baidu s-ar întoarce în China în cele din urmă, deoarece China este rădăcina noastră. Astăzi, Baidu s-a întors în cele din urmă acasă”, a declarat el la o ceremonie din Beijing.

Analistul Aequitas Research, Ming Lu, a declarat că unii investitori au rămas prudenți cu privire la planurile lui Baidu de a se extinde în producția de vehicule electrice.

Sursa: News24.ro.

Citește și