Apple Inc a alocat 2,8 miliarde de dolari din „obligațiuni verzi” unor proiecte de dezvoltare a energiei regenerabile

0

Apple Inc a declarat miercuri că a alocat 2,8 miliarde de dolari strânși din „obligațiuni verzi” pentru a finanța anul trecut 17 proiecte care vor genera 1,2 gigawați de energie regenerabilă.

Acesta a declarat că proiectele vor evita în medie 921.000 de tone metrice de emisii de carbon în fiecare an, ceea ce a spus că este egal cu îndepărtarea a aproape 200.000 de mașini de pe drum.
Obligațiunile verzi sunt o categorie de titluri cu venit fix care strâng capital pentru proiecte cu beneficii de mediu, precum energia regenerabilă sau transportul cu emisii reduse de carbon.

Apple, unul dintre cei mai mari emitenți de astfel de obligațiuni din sectorul privat, folosește capitalul ca parte a efortului său de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în întregul său lanț de aprovizionare de producție până în 2030. Compania a emis trei seturi de obligațiuni verzi începând din 2016, totalizând 4,7 miliarde de dolari. .

„Toți avem responsabilitatea de a face tot ce putem pentru a lupta împotriva impactului schimbărilor climatice, iar investiția noastră de 4,7 miliarde de dolari din încasările din vânzările noastre de obligațiuni verzi reprezintă un factor important în eforturile noastre”, a declarat Lisa Jackson, vicepreședintele Apple pentru mediu , politica și inițiativele sociale. „În cele din urmă, puterea curată este o afacere bună”.

Printre proiectele Apple de obligațiuni verzi din 2020 se număra ceea ce se spunea că este un set de două turbine eoliene terestre din Danemarca despre care a spus că sunt cele mai mari. Compania a declarat că turbinele cu o înălțime de 200 de metri de lângă Esbjerg vor genera anual 62 de gigawați de energie electrică pentru centrul de date Apple din Viborg, iar surplusul de energie este transmis către rețeaua daneză.

Apple a declarat că alte proiecte de anul trecut au fost un teren de energie solară de 180 de acri lângă centrul său de date din Reno, Nevada, care va genera 270 de megawați de energie împreună cu celelalte proiecte ale sale din Nevada; un acord de cumpărare a energiei electrice de 112 megawați cu un parc eolian în apropiere de Chicago pentru a compensa consumul de energie din acea regiune; și un proiect de dezvoltare a energiei solare de 165 megawați cu alte trei companii în apropiere de Fredericksburg, Virginia.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și