Actualitate

Argumentele penibile ale unui șofer rămas fără permis după ce a gonit cu peste 100 km/h prin Lugoj

Argumentele penibile ale unui șofer rămas fără permis după ce a gonit cu peste 100 km/h prin Lugoj

Cetateanul Lugoj

Tribunalul Timiș a emis sentința finală într-un proces de contestare a procesuluiu verbal prin care un șofer a fost amendat și  a rămas fără permis după ce a fost prins de radar conducând cu 105 km/h prin Lugoj. Atât magistrații Judecătoriei Lugoj, cât și Tribunalul au menținut sancțiunea.

Polițiștii lugojeni l-au prins în primăvara anului trecut pe un șofer care conducea „cu viteza de 105 km/h în localitate, pe un sector de drum cu limitare de 50 km/h”. Polițiștii i-au întocmit șoferului proces verbal de contravenție, aplicându-i vitezomanului o amendă de 887 de lei și suspendarea dreptului de a conduce. Șoferul a contestat amenda în instață, arătând că imaginile video suprinse de radar nu sunt concludente pentru că sunt neclare. De asemenea, șoferul a mai arătat că raportul constatator, buletinul de verificare şi atestatul radarului nu sunt încadrate în normele legale. „Petentul apelant a mai solicitat şi prezentarea unui ordin de serviciu prin care s-a primit misiunea monitorizării traficului cu ajutorul aparatului radar şi care să justifice prezenţa agentului pe porţiunea de drum respectivă”, mai arată un document de la dosar.

Rând pe rând, argumentele șoferului au fost invalidate de judecătorii de la Judecătoria Lugoj și Tribunalul Timiș, care au arătat că din înregistrarea depusă la dosar se distinge clar numărul de înmatriculare al autovehiculului, se vede data si ora înregistrării, precum si valoarea vitezei măsurate. „Faptul ca petentul nu a respectat viteza legala este probat cu înregistrarea efectuata cu aparatul radar, montat pe autospeciala MAI, omologat si verificat metrologic (buletin de verificare metrologica nr. 0056431/24.03.2014 în termen de valabilitate)”, mai arată sentința prin care a fost respinsă contestația.

Judecătorii Tribunalului Timiș, care au judecat apelul formulat împotriva sentinței de la Judecătoria Lugoj au arătat că în cererea de apel, șoferul nu a atacat sentința primei instanțe, aducând aceleași argumente ca la Judecătoria Lugoj. „Totodată, instanţa constată că petentul nu a formulat nici o obiecţie referitoare la existenţa faptei la momentul întocmirii procesului verbal, semnând procesul verbal în dreptul menţiunii potrivit căreia nu are obiecţiuni, ceea ce poate fi considerat chiar definitoriu pentru abuzul de drept săvârşit de petent prin formularea prezentei plângeri şi a căii de atac”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: