Actualitate

Argumentele penibile ale unui șofer rămas fără permis după ce a gonit cu peste 100 km/h prin Lugoj

Argumentele penibile ale unui șofer rămas fără permis după ce a gonit cu peste 100 km/h prin Lugoj

Autoliv

Tribunalul Timiș a emis sentința finală într-un proces de contestare a procesuluiu verbal prin care un șofer a fost amendat și  a rămas fără permis după ce a fost prins de radar conducând cu 105 km/h prin Lugoj. Atât magistrații Judecătoriei Lugoj, cât și Tribunalul au menținut sancțiunea.

Polițiștii lugojeni l-au prins în primăvara anului trecut pe un șofer care conducea „cu viteza de 105 km/h în localitate, pe un sector de drum cu limitare de 50 km/h”. Polițiștii i-au întocmit șoferului proces verbal de contravenție, aplicându-i vitezomanului o amendă de 887 de lei și suspendarea dreptului de a conduce. Șoferul a contestat amenda în instață, arătând că imaginile video suprinse de radar nu sunt concludente pentru că sunt neclare. De asemenea, șoferul a mai arătat că raportul constatator, buletinul de verificare şi atestatul radarului nu sunt încadrate în normele legale. „Petentul apelant a mai solicitat şi prezentarea unui ordin de serviciu prin care s-a primit misiunea monitorizării traficului cu ajutorul aparatului radar şi care să justifice prezenţa agentului pe porţiunea de drum respectivă”, mai arată un document de la dosar.

Rând pe rând, argumentele șoferului au fost invalidate de judecătorii de la Judecătoria Lugoj și Tribunalul Timiș, care au arătat că din înregistrarea depusă la dosar se distinge clar numărul de înmatriculare al autovehiculului, se vede data si ora înregistrării, precum si valoarea vitezei măsurate. „Faptul ca petentul nu a respectat viteza legala este probat cu înregistrarea efectuata cu aparatul radar, montat pe autospeciala MAI, omologat si verificat metrologic (buletin de verificare metrologica nr. 0056431/24.03.2014 în termen de valabilitate)”, mai arată sentința prin care a fost respinsă contestația.

Judecătorii Tribunalului Timiș, care au judecat apelul formulat împotriva sentinței de la Judecătoria Lugoj au arătat că în cererea de apel, șoferul nu a atacat sentința primei instanțe, aducând aceleași argumente ca la Judecătoria Lugoj. „Totodată, instanţa constată că petentul nu a formulat nici o obiecţie referitoare la existenţa faptei la momentul întocmirii procesului verbal, semnând procesul verbal în dreptul menţiunii potrivit căreia nu are obiecţiuni, ceea ce poate fi considerat chiar definitoriu pentru abuzul de drept săvârşit de petent prin formularea prezentei plângeri şi a căii de atac”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: