Asigurarea de călătorie COVID-19 devine de bază pentru vacanță

0

Polițele de asigurare COVID-19 se alătură din ce în ce mai mult pașapoartelor și protecției solare ca elemente de bază pentru vacanță, creând oportunități pentru asigurători, deoarece mai multe țări necesită o acoperire obligatorie în cazul în care vizitatorii se îmbolnăvesc de coronavirus.
Rezervările companiilor aeriene sunt în creștere în unele regiuni, conducând speranțe prudente la o revigorare a traficului de vară, dar și ridicând temeri printre destinațiile turistice de a fi afectate de facturi în cazul în care turiștii vor rămâne blocați de virus.

Peste o duzină de țări din Aruba până în Thailanda necesită acoperire COVID-19 pentru vizitatori, Iordania fiind cea mai recentă analiză a acestor protecții, au declarat pentru Reuters organizatorii unui plan de servicii de urgență.

Piața pentru toate tipurile de acoperire de călătorie COVID-19 este estimată a fi cuprinsă între 30 și 40 miliarde de dolari pe an, potrivit consultantului în asigurări de călătorie Robyn Ingle, cu companii precum AXA și AIG.

Dar o creștere a cererii de acoperire COVID-19 înseamnă, de asemenea, că asigurătorii ar putea fi încântați pentru plăți mari, în cazul în care un alt val de infecții ar duce la un număr mare de anulări sau la îmbolnăvirea turiștilor.

„Serviciile de asigurare și protecție a călătoriei decolează în ritmul călătoriei pe măsură ce se reia, a declarat Dan Richards, director executiv al companiei Global Rescue pentru riscurile de călătorie și gestionarea crizelor.

Beneficiile de asigurare COVID-19 acoperă de obicei tratamentul de până la 100.000 USD și ar putea include costuri și servicii de testare a coronavirusului, precum evacuarea sau înmormântarea locală sau incinerarea. Aceste beneficii, introduse de asigurători la mijlocul anului 2020, sunt vândute fie ca suplimente, fie ca polițe separate cu acoperire pentru boală sau carantină.
Jeremy Murchland, președintele companiei de asigurări de călătorie cu sediul în Indiana Seven Corners, a declarat că călătorii sunt acum „mai predispuși să-și asigure călătoriile”, deoarece mai multe țări necesită acoperire COVID-19.

Un plan de asigurare de călătorie care include protecție de călătorie, acoperirea cheltuielilor medicale pentru COVID-19 și protecție pentru bagaje și efecte personale costă de obicei între 4% și 8% din valoarea în dolari a călătoriei, a spus Murchland.

În timp ce pandemia a afectat călătoriile, cererea de acoperire a creat oportunități pentru industria de asigurări afectată și o nișă pentru dezvoltarea de noi produse, au spus companiile.

De exemplu, în iunie, Seven Corners a introdus un plan opțional de călătorie medicală cu acoperire pentru cheltuielile cu coronavirusul, a spus Murchland. Până la sfârșitul anului, produsul cu acoperire coronavirus a generat aproximativ 80% din vânzările totale de planuri de călătorie medicală.

Seven Corners a înregistrat, de asemenea, o creștere de 20% a călătorilor care cumpără polițe de „anulare din orice motiv” la un preț ridicat în 2020. Politicile acoperă costurile de anulare aferente virusului.

Unele țări au mandatat asigurarea de călătorie pentru vizitatorii primiți – fie prin includerea acesteia în taxele de intrare sau viză, fie prin necesitatea dovezii acoperirii, a spus asigurătorul World Nomads.
Iordania evaluează dacă este necesară o taxă forfetară obligatorie pentru vizitatori, ca parte a unui program de la Global Rescue și de la Global Travel and Tourism Resilience Council, a declarat co-președintele consiliului Taleb Rifai. Programul, care costă până la 100 USD de persoană, acoperă anumite dezastre și boli precum COVID-19.

Biroul de turism al Iordaniei nu a fost disponibil pentru comentarii.

Nu este clar cum va evolua cererea de acoperire, pe măsură ce mai multe persoane vor fi inoculate împotriva coronavirusului cu vaccinuri.

Frank Comito, consilier special al Asociației Hoteliere și Turism din Caraibe, a declarat că unii călători la buget s-au plâns de acoperirea obligatorie. Și unele țări ar putea întrerupe sau relaxa cerința în timp ce „ne îndepărtăm de pandemie”.

Rifai, fost secretar general al Organizației Mondiale a Turismului a ONU, a declarat că se așteaptă ca țările să continue să solicite acoperire, deoarece vaccinurile „vor dura ani” să se lanseze la nivel global.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și