Actualitate

Asociația Casa Flora nu mai are bani să își continue activitatea

Asociația Casa Flora nu mai are bani să își continue activitatea

Cetateanul Lugoj

Proiectul Casa Flora s-a născut la inițiativa unui grup de oameni inimoși din Danemarca după o vizită în municipiul Lugoj. Casa Flora a început și a continuat cu bucuria de a-i ajuta pe cei care aveau nevoie și doreau să fie ajutați. Inițiatoarea acestui proiect și președintele asociației este Inger Brondum Rasmussen.

Casa Flora s-a deschis în anul 2008 și este parte dintr-un proiect danez mai mare. Inger a reușit să închege în jurul ei o echipă puternică, care alături de ea, până anul acesta, a reușit să susțină financiar acest proiect. Grupul danez a pus întotdeauna accent pe educație, iar dorința lor a fost materializată prin modalitatea în care s-au derulat activitățile în cadrul centrului. Scopul principal al acestui centru era acela de a îmbunătăți atât calitatea vieții femeilor și copiilor lor, cât și a întregii societăți prin diverse acțiuni de informare, conștientizare, educare, consiliere, intervenție, schimbare și participare activă.

Primul angajat al asociației a fost Monica Niga, dându-i-se libertatea de a-și închega propria echipă. Ea a format o echipă cu un psiholog și un asistent social, împreună punând bazele asociației: beneficiari, activități, modalitate de desfășurare a activităților și documentele de acreditare a centrului. Relația între grupul danez și echipa lugojeană s-a bazat pe încredere reciprocă, susținere și ţel comun. Criza economică la nivel mondial a fost hotărâtoare, probabil, deoarece începând cu anul 2010, bugetul asociației s-a micșorat, ceea ce a dus la desfacerea contractelor de muncă ale psihologului și asistentului social.

„A fost un impas pentru mine ca leader în acel moment, dar am constatat că nu sunt singură la drum, trebuia doar să răspund pozitiv dorinței persoanelor din jurul meu, unele chiar prietene, de a susține activitatea Casei Flora. După ce am realizat câteva activități împreună, am observat că sunt motivate de a continua și așa au devenit voluntari ai Casei Flora. De atunci și până în prezent, la Casa Flora, psihologul Viorela Filip și asistentul social Hortensia Ursulescu lucrează voluntar, iar în proiectele de voluntariat mizez pe prieteni, cunoștințe și lista de susținători se tot lărgește”, a declarat pentru „Cetățeanul” Monica Niga, manager Casa Flora.

Cât de curând, Asociația va rămâne și fără manager.

”Alături de grupul danez, eu voi susține voluntar, sâmbăta, majoritatea activităților, chiar dacă nu voi mai fi angajatul Casei Flora. Și pentru grupul danez și pentru mine este un moment în care acest proiect se transformă, dar nu se oprește. De asemenea, voi susține în continuare proiectele de voluntariat începute”, a adăugat Monica Niga.

Printre proiectele de voluntariat ale Casei Flora, pe lângă activitatea de susţinere materială a beneficiarilor săi, s-a numărat Târgul de Crăciun, edițiile I, II, III, IV- proiect susținut de către Primăria Municipiului Lugoj. Obiectivele principale ale proiectului au fost strângerea fondurilor necesare pentru pachetele de Crăciun ale beneficiarilor Casei Flora și sensibilizarea comunității locale prin activitatea de socializare de la finalul evenimentului. Un alt proiect a fost ,,Sună clopoțelul!”, susținut anual de Casa Flora între anii 2009 -2013, în care a oferit, în luna septembrie, beneficiarilor ei, copii, rechizite în valoare de 30 de lei (școlari) și 20 de lei (preșcolari).  CoderDojo, proiect de asemenea inițiat de Casa Flora se bazează pe implicarea voluntară a mentorilor și organizatorilor, pe utilizarea gratuită a unor spații informale și aici Universitatea Europeană Drăgan a răspuns pozitiv inițiativei, pe inexistența unor bariere financiare (taxe de participare) în detrimentul implicării oricărui copil interesat, pe flexibilitatea procesului de învățare și pe încurajarea inițiativei și implicării copiilor în definirea obiectivelor și a ritmului de desfășurare a acestui proces.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: