Autoliv Lugoj

Actualitate

Asociația Casa Flora nu mai are bani să își continue activitatea

Asociația Casa Flora nu mai are bani să își continue activitatea

Business Strategist

Proiectul Casa Flora s-a născut la inițiativa unui grup de oameni inimoși din Danemarca după o vizită în municipiul Lugoj. Casa Flora a început și a continuat cu bucuria de a-i ajuta pe cei care aveau nevoie și doreau să fie ajutați. Inițiatoarea acestui proiect și președintele asociației este Inger Brondum Rasmussen.

Casa Flora s-a deschis în anul 2008 și este parte dintr-un proiect danez mai mare. Inger a reușit să închege în jurul ei o echipă puternică, care alături de ea, până anul acesta, a reușit să susțină financiar acest proiect. Grupul danez a pus întotdeauna accent pe educație, iar dorința lor a fost materializată prin modalitatea în care s-au derulat activitățile în cadrul centrului. Scopul principal al acestui centru era acela de a îmbunătăți atât calitatea vieții femeilor și copiilor lor, cât și a întregii societăți prin diverse acțiuni de informare, conștientizare, educare, consiliere, intervenție, schimbare și participare activă.

Primul angajat al asociației a fost Monica Niga, dându-i-se libertatea de a-și închega propria echipă. Ea a format o echipă cu un psiholog și un asistent social, împreună punând bazele asociației: beneficiari, activități, modalitate de desfășurare a activităților și documentele de acreditare a centrului. Relația între grupul danez și echipa lugojeană s-a bazat pe încredere reciprocă, susținere și ţel comun. Criza economică la nivel mondial a fost hotărâtoare, probabil, deoarece începând cu anul 2010, bugetul asociației s-a micșorat, ceea ce a dus la desfacerea contractelor de muncă ale psihologului și asistentului social.

„A fost un impas pentru mine ca leader în acel moment, dar am constatat că nu sunt singură la drum, trebuia doar să răspund pozitiv dorinței persoanelor din jurul meu, unele chiar prietene, de a susține activitatea Casei Flora. După ce am realizat câteva activități împreună, am observat că sunt motivate de a continua și așa au devenit voluntari ai Casei Flora. De atunci și până în prezent, la Casa Flora, psihologul Viorela Filip și asistentul social Hortensia Ursulescu lucrează voluntar, iar în proiectele de voluntariat mizez pe prieteni, cunoștințe și lista de susținători se tot lărgește”, a declarat pentru „Cetățeanul” Monica Niga, manager Casa Flora.

Cât de curând, Asociația va rămâne și fără manager.

”Alături de grupul danez, eu voi susține voluntar, sâmbăta, majoritatea activităților, chiar dacă nu voi mai fi angajatul Casei Flora. Și pentru grupul danez și pentru mine este un moment în care acest proiect se transformă, dar nu se oprește. De asemenea, voi susține în continuare proiectele de voluntariat începute”, a adăugat Monica Niga.

Printre proiectele de voluntariat ale Casei Flora, pe lângă activitatea de susţinere materială a beneficiarilor săi, s-a numărat Târgul de Crăciun, edițiile I, II, III, IV- proiect susținut de către Primăria Municipiului Lugoj. Obiectivele principale ale proiectului au fost strângerea fondurilor necesare pentru pachetele de Crăciun ale beneficiarilor Casei Flora și sensibilizarea comunității locale prin activitatea de socializare de la finalul evenimentului. Un alt proiect a fost ,,Sună clopoțelul!”, susținut anual de Casa Flora între anii 2009 -2013, în care a oferit, în luna septembrie, beneficiarilor ei, copii, rechizite în valoare de 30 de lei (școlari) și 20 de lei (preșcolari).  CoderDojo, proiect de asemenea inițiat de Casa Flora se bazează pe implicarea voluntară a mentorilor și organizatorilor, pe utilizarea gratuită a unor spații informale și aici Universitatea Europeană Drăgan a răspuns pozitiv inițiativei, pe inexistența unor bariere financiare (taxe de participare) în detrimentul implicării oricărui copil interesat, pe flexibilitatea procesului de învățare și pe încurajarea inițiativei și implicării copiilor în definirea obiectivelor și a ritmului de desfășurare a acestui proces.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: