Aston Martin spune că este înapoi pe drumul către profitabilitate după pierderile din 2020

0

Aston Martin se așteaptă aproape să dubleze vânzările și să se întoarcă spre profitabilitate anul acesta, după ce s-a scufundat mai mult în pierderi în 2020, când producătorul de automobile de lux a fost lovit de pandemie, și-a schimbat șeful și a fost nevoit să strângă bani.
Acțiunile companiei britanice au crescut cu 9% la începutul tranzacționării de joi, după ce a menținut o prognoză pentru aproximativ 6.000 de vânzări către dealeri anul acesta, pe măsură ce noua conducere își mărește performanța.

Producătorul auto ales pentru agentul secret fictiv James Bond a avut o perioadă grea de când a plecat în 2018, deoarece nu a reușit să îndeplinească așteptările și a ars din numerar, determinându-l să caute noi investiții de la miliardarul președinte executiv Lawrence Stroll.

Compania a înregistrat o pierdere de 466 de milioane de lire sterline (660 milioane de dolari) anul trecut, comparativ cu o pierdere de 120 de milioane de lire sterline din 2019, deoarece vânzările către dealeri au scăzut cu 42%, până la 3.394 de vehicule, afectate de închiderea showroom-urilor și a fabricilor din cauza covid19.

Pentru 2021, se așteaptă „să vadă primii pași către o rentabilitate îmbunătățită”, dar este probabil să înregistreze o pierdere înainte de impozitare, a spus producătorul auto.

„Sunt extrem de mulțumit de progresele realizate până în prezent, în ciuda faptului că am operat în aceste vremuri dificile”, a spus Stroll.

Aston a declarat că cererea pentru primul său vehicul utilitar sportiv, DBX, care a ieșit de pe linia de producție a fabricii sale din Welsh în 2020, a fost puternică într-un segment profitabil al pieței pe care a intrat pentru a-și lărgi atractivitatea.
Modelul a reprezentat 1.516 de livrări către dealeri anul trecut și compania se așteaptă la o creștere suplimentară în primul său an întreg de vânzări, inclusiv pe piața cheie a Chinei, unde rivali precum Bentley, de asemenea, au o cerere mare.

“Nu am avut nici măcar o producție de DBX de o jumătate de an sănătoasă, așa că probabil vom vedea o creștere excesivă proporțională în China”, a declarat pentru Reuters directorul executiv Tobias Moers, care a preluat conducerea în august.

Citeste continuarea aici: Aston Martin spune că este înapoi pe drumul către profitabilitate după pierderile din 2020

Citește și