Autoliv Lugoj

Actualitate

Atentat terorist în Franța! Mărturia preotului din Belinț, paroh la Catedrala Ortodoxă Română din Paris

Atentat terorist în Franța! Mărturia preotului din Belinț, paroh la Catedrala Ortodoxă Română din Paris

Business Strategist

Paroh al Catedralei Mitropolitane din Paris, preotul Constantin Târziu, a fost timp de 25 de ani omul în care mii de români stabiliți în Franța și-au găsit alinarea. Căsătorit cu o franțuzoaică, preotul Târziu este stabilit acum în localitatea timișeană Belinț, dar merge frecvent în Franța, fiind foarte legat de lucrarea bisericii românești din Paris. În timpul atentatului de vineri seara din Paris se uita, pe televiziunea franceză, la meciul amical Germania – Franța. A auzit două bubuituri și chiar s-a mirat că huliganii au putut pătrunde cu petarde pe stadion. Mai târziu avea să afle că e vorba de o adevărată tragedie. Unul dintre atentatele produse în Paris și în care au murit cinci oameni a avut loc la aproximativ doi kilometri de biserica ortodoxă română din Paris.

„Dacă intrau cei opt în stadion în stadion era un carnagiu. Mă uitam și eu la meci și am auzit două explozii. Chiar m-am mirat că îi lasă să intre cu petarde pe stadion. Ceea ce este important este că unul dintre ei a fost împușcat și o să se vadă cine este. Europa și lumea întreagă sunt terorizate. Franța se așteaptă la astfel de chestiuni. Lumea se întreabă cum se poate să avem atâția sateliți cu care se vede orice mișcare și nu reușesc ca să îi lichideze. Invazia aceasta a refugiaților a fost gândită și foarte bine realizată pentru că oamenii din partea talibanilor au primit bani ca să plece și să invadeze Europa Occidentală. Probabil li s-a spus să intre cu zecile de mii. Printre ei cu siguranță sunt și oameni din aceștia care au fost crescuți de grupările teroriste de mici copii și nu ezită să apese pe buton și să explodeze”, a declarat preotul Constantin Târziu.

Preotul a mai spus că  „trăim vremuri grele și trebuie să rămânem fermi și hotărâți”. „Nu trebuie să cădem într-o frică să ne temem și de umbra noastră, dar din 1955 s-a dat pentru prima dată acest decret prin care li se spune oamenilor să rămână la domiciliu și să evite să iasă din casă. Acum o să stea liniștiți o vreme (n.r. teroriștii) și o să înceapă iar. O să vină Austria, Germania, Polonia, Ungaria, poate Rusia. America și Canada nu vor scăpa pentru că aceste persoane sunt pe teritoriul țărilor respective deja integrați”, a mai spus preotul în opinia cărora cei care au comis atentatele din Paris nu erau musulmani veniți cu ultimul val de refugiați, fiind cel mai probail persoane integrate deja.

„Sunt și francezi care au trecut la musulmani, fete din părinți francezi devin musulmane. S-au făcut percheziții și nu au găsit niciodată explozibil la grupările la care au făcut percheziții. Undeva ele sunt pregătite după care sunt anumite persoane care știu unde se găsesc și sunt aduse în perioada respectivă. Este o dramă ce se întâmplă”, a mai spus preotul Târziu, care le-a transmis românilor să încerce să fie vigilenți și să își ia măsuri de preacuție. „Noi românii avem un spirit de observație dezvoltat. Oamenii trebuie să fie atenți la cel din stânga, la cel din dreapta la metrou și dacă văd o persoană care nu îi inspiră încredere, mai bine să ia un alt metrou sau să se dea jos din autobuz sau tramvai”, a spus preotul.

Parohul Catedraeli Mitropolitane Ortodoxe Române din Paris crede că în perioada următoare, creștinii vor fi potențiale ținte ale teroriștilor.   „Este o problemă foarte mare pentru noi creștinii. Am dat telefon azi dimineață și am rugat să ne asigure duminica o prezență sau măcar să se plimbe polițiști în zonă. Suntem și noi o țintă a acestor neoameni care au intrat într-o mare discotecă și au reușit să omoare atâția oameni. Sunt mulți români care lucrează pentru musulmani în Franța. Și ei (n.r. musulmanii) condamnă sistemul acesta taliban. Nu sunt toți niște criminali, dar aceste lucruri sunt niște bombe cu explozie tardivă și într-o zi la un apel al unui șef taliban, mulți se pot transforma din oameni în neoameni”, a mai spus preotul Târziu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Dumitru Radoi-domil

    23 noiembrie 2015 at 11:02

    Domnul preot de la Paris cu ce grad de SRI a plecat din România. ?

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: