Cultură

Au început înscrierile pentru cursurile Şcolii de Arte din Lugoj. Vezi disciplinele

Au început înscrierile pentru cursurile Şcolii de Arte din Lugoj. Vezi disciplinele

Autoliv

Lugojenii de orice vârstă care doresc să înveţe să cânte la pian, la chitară, să ia ore de teatru sau street dance se pot înscrie la cursurile Şcolii de Arte din Lugoj.

În acest an Școala organizează cursuri de Fashion Design, prof. Rosana Căpraru; Canto clasic și pop, prof. Katy Strugaru; Regie și film, prof. Cristian Alexandru; Creative english, prof. Roxana Alexandru; Pian și orgă, prof. Daniela Marcu; Teatru pentru copii, prof. Irina Rusu; Break Dance, prof. Cristian Novac (Robo); Street Dance, prof. Rebeca Tomescu; Vioară, prof. Alexandru Vasiliu; Teatru, prof. Maia Voronca; Chitară-Jazz-Blues, prof. Octavian Logoș; Chitară-Rock-Bass, prof. Cristian Vețan; Decorațiuni interioare, prof. Rosana Căpraru; Mici meșteri, mari constructori (10-16 ani), prof. Adi Strugaru; Tehnician în construcții, prof. Adi Strugaru; Creativitate (4-10 ani), prof. Rosana Căpraru; Acordeon, prof. Casian Bucovan; Saxofon, prof. Septimiu Galea; Lecții de supraviețuire, prof. Florin Marinescu.

„Taxa de înscriere este de 20 lei, care se achită în momentul în care persoanele interesate vin să se înscrie. Taxa de frecvenţă se încadrează între 450 de lei și 500 de lei pe an, care se achită în două rate. Înscrieri se fac până la sfârșitul lunii, de luni până vineri între orele 14-18, la sediul situat pe Str. Bucegi, Nr. 21”, a declarat prof. Rosana Căpraru.

În ciuda mijlocelor modeste, actuala Şcoală „Dimitrie Stan” a dat ţării şi lumii mari personalităţi artistice. Sorin Ţepeş (Teatrul Liric Braşov), Emanuel Azgur, regretata Mirela Zafiri (soprană de coloratură la Teatrul Liric Braşov, cu excepţionale disponibilităţi pentru lied, dar şi operetă, apreciat muzicolog şi critic muzical), Aura Twarowska (strălucita mezzosoprană de la Wiener Staatsoper, românca cu voce de aur, cum o alintă melomanii şi criticii de specialitate de pe tot cuprinsul mapamondului), Dan Indricău, Liviu Indricău (un tenor de mare perspectivă al Operei Naţionale Bucureşti), Camelia Voin (o soprană care a cântat pe mari scene de concert din SUA), Dan Patacă (un bariton de clasă al Operei Naţionale Timişoara). Sunt doar câţiva artişti lirici lugojeni, dintr-o listă mult mai lungă, crescuţi şi formaţi la Corul „Ion Vidu”.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Concurs pentru fotografii amatori din Lugoj. Cele mai bune 22 de lucrări vor fi expuse la English Pub

Cetateanul29 mai 2017

Programul rugilor de Rusalii, în satele din zona Lugojului

Cetateanul25 mai 2017

Silviu Oravitzan le scrie lugojenilor şi explică cum stau lucrurile cu donaţia sculpturii din Parcul Poştei

Cetateanul24 mai 2017

Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala erau pedepsiţi

Cetateanul19 mai 2017

FOTO – Lugojenii sunt aşteptaţi la „Noaptea sinagogilor deschise”. Pot afla istoria şi tradiţiile comunităţii

Cetateanul18 mai 2017

Cum se schimbă sala de spectacole a Teatrului “Traian Grozavescu” din Lugoj. Ce lucrări se vor executa în această vară

Cetateanul16 mai 2017
muzeu Lugoj

Noaptea Muzeelor, marcată şi la Lugoj. Ce vor putea vedea cei care vor vizita muzeul lugojean

Cetateanul15 mai 2017

Seară vieneză la Lugoj. Treizeci de elevi pot să primească bilete gratis

Cetateanul13 mai 2017

140 de concurenţi din întreaga ţara se întâlnesc la Lugoj, la Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”

Cetateanul11 mai 2017

Primarului nu-i plac costumele verzi, pe care şi le-au cumpărat dansatorii lugojeni. Le-a mai dat 40.000 de lei ca să-şi schimbe ţinuta

Cetateanul10 mai 2017

Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” participă la Festivalul Naţional de teatru de la Roman

Cetateanul9 mai 2017

Începe la Timişoara, cea de-a XXXI-a sesiune Helion, cel mai important brand al literaturii SF din România

Cetateanul5 mai 2017
%d blogeri au apreciat: